Marchewki w glazurze

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • airfryer

Przygotowanie:

KROK 1: PIECZEMY MARCHEWKI

Marchewki obieramy, przekrawamy na ćwiartki. Następnie pieczemy w airfryerze przez 15 minut w temp. 200°C.

KROK 2: SIEKAMY SKŁADNIKI

Papryczkę chili oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Pistacje i bazylię drobno siekamy.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY GLAZURĘ

Na patelni podgrzewamy miód i ścieramy do niego skórkę z połowy limonki. Dodajemy posiekane pistacje i chili, a następnie wyciskamy sok z połowy limonki.

KROK 4: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI

Do glazury dolewamy ocet balsamiczny, dodajemy upieczone marchewki i większość posiekanej bazylii. Dokładnie mieszamy, aby marchewki były równomiernie obtoczone.

KROK 5: PODAJEMY DANIE

Gorące marchewki przekładamy na talerz, dekorujemy rozerwaną burratą, skrapiamy oliwą i oprószamy resztą bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Madziulek Madziulek
    17 dni temu
    Klasa, jak zawsze, zajebi...te!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!