
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- airfryer
Przygotowanie:
KROK 1: PIECZEMY MARCHEWKI
Marchewki obieramy, przekrawamy na ćwiartki. Następnie pieczemy w airfryerze przez 15 minut w temp. 200°C.
KROK 2: SIEKAMY SKŁADNIKI
Papryczkę chili oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Pistacje i bazylię drobno siekamy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY GLAZURĘ
Na patelni podgrzewamy miód i ścieramy do niego skórkę z połowy limonki. Dodajemy posiekane pistacje i chili, a następnie wyciskamy sok z połowy limonki.
KROK 4: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Do glazury dolewamy ocet balsamiczny, dodajemy upieczone marchewki i większość posiekanej bazylii. Dokładnie mieszamy, aby marchewki były równomiernie obtoczone.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Gorące marchewki przekładamy na talerz, dekorujemy rozerwaną burratą, skrapiamy oliwą i oprószamy resztą bazylii.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Jajka na miękko
- Sałatka gyros
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledzie po kaszubsku
- Krokiety z mięsem
- Burek ze szpinakiem
- Łazanki
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makówki śląskie
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
229 dni temu
Klasa, jak zawsze, zajebi...te!
Odpowiedz