 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryer
- malakser
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PIECZEMY KALAFIORA
Czosnek bardzo drobno siekamy i mieszamy w sporej misce wraz z przyprawami oraz olejem. Kalafior kroimy na mniejsze różyczki i przekładamy do miski z czosnkiem, przyprawami oraz olejem. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do airfryera. Kalafiora pieczemy przez 15 minut w temp. 180°C.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Miętę siekamy w cienkie paski. Wszystkie składniki na sos, poza miętą, umieszczamy w malakserze i miksujemy. Gotowy sos mieszamy z posiekaną miętą i doprawiamy do smaku solą oraz białym pieprzem.
KROK 3: PODAJEMY DANIE
Na talerz wylewamy równomiernie sos, a na nim układamy upieczone różyczki kalafiora. Gotowe danie możemy ozdobić dodatkowymi listkami mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto na pierogi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sernik pistacjowy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Piernik świąteczny
- Domek z piernika
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Burek ze szpinakiem
- Jajka na miękko
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledź w oleju
- Ryba po japońsku
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)