Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- patelnię grillową
- woreczek foliowy
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C (funkcja grill)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PIECZEMY PAPRYKĘ
Paprykę smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temperatury 200°C, aż skórka się przypali. Następnie umieszczamy paprykę w woreczku foliowym na około 10 minut, aby odparowała. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
KROK 2: GRILLUJEMY CUKINIĘ
Cukinię kroimy w plastry o szerokości 1 cm. Marynujemy w oliwie z oliwek i grillujemy na patelni.
KROK 3: SKŁADAMY PRECLE
Serek kozi łączymy z pokrojoną papryką i doprawiamy solą oraz pieprzem. Precle smarujemy masłem i grillujemy na patelni. Smarujemy serkiem, układamy na nim cukinię i posypujemy rukolą. Składamy i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledź w oleju
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Guacamole
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Burek ze szpinakiem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pierniki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Boczek pieczony
- Jajka na miękko
- Piernik świąteczny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)