Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- patelnię grillową
- woreczek foliowy
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C (funkcja grill)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PIECZEMY PAPRYKĘ
Paprykę smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temperatury 200°C, aż skórka się przypali. Następnie umieszczamy paprykę w woreczku foliowym na około 10 minut, aby odparowała. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
KROK 2: GRILLUJEMY CUKINIĘ
Cukinię kroimy w plastry o szerokości 1 cm. Marynujemy w oliwie z oliwek i grillujemy na patelni.
KROK 3: SKŁADAMY PRECLE
Serek kozi łączymy z pokrojoną papryką i doprawiamy solą oraz pieprzem. Precle smarujemy masłem i grillujemy na patelni. Smarujemy serkiem, układamy na nim cukinię i posypujemy rukolą. Składamy i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Domowe precle z czarnuszką
Zawijaj i piecz – z przepisem Kingi na domowe precle to sama przyjemność! Idealne ciasto i chrupka posypka z czarnuszki lub sezamu połączą się w pysznym wypieku!
Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
Bajgle fit bez grama mąki, a do tego pyszny twarożek z warzywami. Poznaj przepis Kingi Paruzel na lekkie śniadanie!
Czekoladowe bajgle z kremem śmietankowym
Słodkie oblicze kuchni inspirowanej Ameryką w najlepszym wydaniu! Przygotuj domowe, czekoladowe bajgle z kremem na bazie serka, korzystając ze sprawdzonego przepisu Pawła.
Bajgle z różowym serkiem, łososiem i awokado
Każdy dzień rozpoczęty takim śniadaniem musi być udany! Przygotuj (dla siebie lub bliskiej osoby) śniadaniowe bajgle z różowym serkiem i dodatkami. Będzie pożywnie i pysznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Nadziewana papryka w sosie pomidorowym
- Smażone liczi w cieście z pieprznym majonezem
- Kaczka pieczona w sosie z imbiru i kwasu chlebowego, ze smażoną młodą cebulką i prażonymi śliwkami
- Sałatka z soczewicą, gruszką i serem feta
- Risotto ze szparagami
- Wegańska carbonara z boczkiem z tofu
- Sernik na zimno z mango
- Omlet z cukinią i bobem
- Wegetariańskie knedle z wytrawnym farszem twarogowym
- Wegetariańskie hot dogi
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Kanapka rybaka
- Serek wiejski z owocami i masłem orzechowym
- Krakersy z chutneyem brzoskwiniowym
- Sos chrzanowy
- Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Ser feta w sezamowej panierce
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Pesto ze szpinaku
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Kawowe babeczki z kubka
- Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Carbonara z boczkiem
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Wegański lunchbox do pracy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)