Dania jednogarnkowe
Dania jednogarnkowe – najlepsze przepisy
Dania jednogarnkowe to doskonały i szybki pomysł na obiad. Mało pracy, za to końcowy efekt w postaci pysznych i pożywnych potraw – tak w skrócie można podsumować zazwyczaj szybkie w przygotowaniu dania jednogarnkowe na obiad. Te argumenty doskonale rozumie Kuchnia Lidla, która proponuje kilka przepisów m.in. na dania jednogarnkowe z mięsem. Tylko spójrzcie!
Przepisy na dania jednogarnkowe z:
- mięsem mielonym: gulasz z kiszoną kapustą i papryką
- : wieprzowina sauté w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
- leczo lub fasolka po bretońsku
- kurczakiem: filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka
Spośród wszystkich przepisów na podobne potrawy największą popularnością cieszą się jednak te na dania jednogarnkowe z kurczaka, szczególnie zaś z piersi kurczaka. Polska kuchnia daje wyraz temu upodobaniu Polaków do drobiu i nie szczędzi – jak widać – tego rodzaju potraw.
To jeszcze oczywiście nie koniec inspiracji, które możecie znaleźć w Kuchni Lidla. Czekają tam na Was również dania jednogarnkowe z:
- makaronem: gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
- ziemniakami: gulasz wieprzowy z łopatki lub tortilla ziemniaczana z fuetem i sosami
- kaszą: hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- ryżem: szybka kapusta po grecku
Dania jednogarnkowe wegetariańskie
Kuchnia Lidla przygotowała również propozycje specjalnie z myślą o wegetarianach. Tym samym udowadnia, że dania jednogarnkowe bez mięsa mogą być równie smaczne i udane! Sprawdźcie już teraz pomysły Kuchni Lidla na wegetariańskie dania jednogarnkowe:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Wegańska fasolka po bretońsku
Wegańska odsłona dobrze znanego dania! Przygotuj pyszną fasolkę po bretońsku, doprawioną aromatycznymi przyprawami. Świetna alternatywa wobec klasyki!


Ciecierzyca po bretońsku
Co znane, warto zmieniać, więc zamiast fasolki po bretońsku Karol proponuje ciecierzycę po bretońsku! Z dodatkiem chrupiących warzyw, pachnącej kiełbasy i boczku. Koniecznie pozwól sobie na ten genialnie smaczny eksperyment!

Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
Gulaszu w takiej formie jeszcze nie znacie! Zapiekany gulasz z warzyw korzeniowych z ekspresowymi bułeczkami domowej roboty to sycące i pełne smaków danie.

Wegański gulasz z ciecierzycą
Ilu kucharzy, tyle gulaszów! A ten jest wyjątkowy, bo w 100% roślinny. Poznaj recepturę Kingi i przygotuj wegański gulasz z dynią i ciecierzycą – idealny na jesień!

Wegański strogonow z kurek
Nie musisz już szukać kolejnych sposobów na to, jak oczyścić kurki: Kinga ma na to rewolucyjny sposób! Sięgnij po te skarby lasu i przygotuj wegański strogonow z kurek. To sezonowy hit każdej roślinnej kuchni!

Wegański obiad z jednego naczynia
To przepis, który sprawdzi się zawsze! Do przygotowania dania możesz wybrać dowolne warzywa i przyprawy - z wegańskimi kiełbaskami będą smakować idealnie! Obiad gotowy już w 40 minut!

Gulasz z pulpetami jagnięcymi
Szybko i bardzo smacznie? Zatem gulasz! Połączenie młodej kapusty z mięsem i miętą zdecydowanie przypadnie Ci do gustu!

Śląskie pieczonki z kociołka
Kociołek pełen sycących rozmaitości, czyli pieczonki, to regionalna potrawa popularna na Śląsku i w okolicach Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Świetna alternatywa dla dań z grilla, idealna, gdy planujesz gotowanie na świeżym powietrzu!

Wegańskie curry z kalafiora z mango (z nerkowcami)
Idealne, aromatyczne i wegańskie curry z kalafiora? Dodaj do niego mango i zobacz, jak smakuje to niezwykłe połączenie!
_kinga_paruzel.jpg)
Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
Gulasz z jelenia to prawdziwa uczta dla miłośników dziczyzny. Zrobisz go w bardzo łatwy sposób, a dodatek wytrawnego czerwonego wina doskonale podkreśli jego niepowtarzalny smak!

Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
Nie ma to jak dobry gulasz z dziczyzny! Teraz przygotujesz go w bardzo prosty i szybki sposób. Wypróbuj ten przepis!

Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
Kawałki szlachetnego mięsa z sarny warto wykorzystać do przygotowania aromatycznego gulaszu na bazie wina. Dodaj do niego pieczarki lub ulubione grzyby i ciesz się smakiem prawdziwych darów
