
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Paprykę kroimy w dość małą kostkę, a brokuł dzielimy na malutkie różyczki. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA
Cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż zaczną pachnieć. Następnie dodajemy paprykę i brokuł. Wszystkie warzywa podsmażamy przez kilka minut.
KROK 3: SMAŻYMY MIĘSO MIELONE
Do podsmażonych warzyw dodajemy mielone mięso drobiowe wraz z przyprawami. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i smażymy, aż mięso się zarumieni, a warzywa zmiękną.
WSKAZÓWKA! Najlepsze do przygotowania tego dania będzie mielone mięso z piersi kurczaka.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Na talerz przekładamy ugotowany wcześniej ryż i podsmażone dodatki. Danie ozdabiamy kilkoma liśćmi świeżej kolendry i podajemy gorące.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Krokiety z mięsem
- Nuggetsy z kurczaka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Pierniki
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Jajka na miękko
- Golonka pieczona po bawarsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Spaghetti carbonara
- Mini burgery
- Domek z piernika
- Ryba z piekarnika
- Sernik pistacjowy
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)