Ryż z mięsem mielonym i warzywami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej:

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA

Paprykę kroimy w dość małą kostkę, a brokuł dzielimy na malutkie różyczki. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy.

KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA

Cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż zaczną pachnieć. Następnie dodajemy paprykę i brokuł. Wszystkie warzywa podsmażamy przez kilka minut.

KROK 3: SMAŻYMY MIĘSO MIELONE

Do podsmażonych warzyw dodajemy mielone mięso drobiowe wraz z przyprawami. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i smażymy, aż mięso się zarumieni, a warzywa zmiękną.

WSKAZÓWKA! Najlepsze do przygotowania tego dania będzie mielone mięso z piersi kurczaka.

KROK 4: PODAJEMY DANIE

Na talerz przekładamy ugotowany wcześniej ryż i podsmażone dodatki. Danie ozdabiamy kilkoma liśćmi świeżej kolendry i podajemy gorące.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!