Sałatka z pieczonych warzyw i halloumi

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • airfryera

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: KROIMY SKŁADNIKI

Wszystkie papryki i halloumi kroimy w większą kostkę, cukinię i bakłażana w plastry, cebulę w piórka, a pomidorki koktajlowe na pół.

WSKAZÓWKA! Jeśli lubisz ostre smaki, w tym przepisie warto użyć halloumi z dodatkiem chili.

KROK 2: PIECZEMY SKŁADNIKI

Warzywa skrapiamy oliwą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie przekładamy je do koszyka airfryera, układamy na nich halloumi i całość pieczemy przez ok. 15 minut w temp. 200°C.

KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ

Zarumienione składniki przekładamy na talerz i podajemy z pokruszoną fetą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!