
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MARYNUJEMY CEBULĘ
Cebulę kroimy w grubszą kostkę. Przekładamy do miski wraz ze skórką otartą z limonki i sokiem. Doprawiamy solą. Mieszamy i marynujemy przez chwilę. Następnie dodajemy 2 łyżki oleju i miód.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SALSY
Średnie truskawki kroimy na 4 części, większe na 8. Z gałązek tymianku odrywamy listki, nie siekamy. Do przygotowanej wcześniej cebuli dodajemy truskawki, drobno posiekany lub starty imbir, listki tymianku i musztardę. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: SMAŻYMY RYBĘ
Rybę smażymy tylko od strony skóry na małej ilości oleju i na małym ogniu. Gdy mięso ryby jest już prawie gotowe, na patelnię dodajemy masło, czosnek i kilka gałązek tymianku. Gdy masło się roztopi, polewamy nim (bastujemy) rybę, by nabrała aromatu.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Rybę przekładamy na talerz i dekorujemy salsą oraz świeżym tymiankiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Ryba po japońsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Zupa grzybowa z makaronem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Przekąski sylwestrowe
- Łazanki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Boczek pieczony
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Sernik pistacjowy
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)