Tarta z warzywami na patelnię

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • formę do tarty o średnicy 28 cm
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA SPÓD

Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy pokrojone masło i 0,5 szklanki wody. Całość zagniatamy w kulę i wkładamy w misce do lodówki na ok. 1 godzinę.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ DO TARTY

Warzywa na patelnię wrzucamy na rozgrzany olej i dusimy pod przykryciem ok. 10-15 minut. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy go w misce z jajkami i śmietaną.

Krok 3: PODPIEKAMY SPÓD TARTY

Formę do tarty smarujemy tłuszczem i rozprowadzamy po jej dnie i ściankach wyjęte z lodówki ciasto. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.

Krok 4: PIECZEMY TARTĘ

Wyjmujemy spód z piekarnika, nakładamy na niego warzywa i polewamy śmietaną z serem i jajkami. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 200°C.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Tarta ze szparagami i cebulą

Szukasz niebanalnego pomysłu na szparagi? Zapiecz je z cebulą, masą jajeczną i kruchym ciastem, tworząc pyszną tartę.

Tarta ze szparagami i cebulą

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Karol Okrasa

Tarta z cukinią i kozim serem

Tarta na spodzie z ciasta francuskiego z cukinią, kozim serem i szynką to doskonały pomysł na szybki obiad dla całej rodziny!

Tarta z cukinią i kozim serem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 8 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Quiche z pieczarkami i kurczakiem

Przygotuj quiche z warzywami, kurczakiem i serem! To doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny!

Quiche z pieczarkami i kurczakiem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Kinga Paruzel

Tarta szpinakowa na spodzie z batatów

Szpinak i bataty to doskonałe połączenie, które świetnie sprawdzi się w tarcie. Koniecznie wypróbuj!

Tarta szpinakowa na spodzie z batatów

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:10 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • Kuchareczka Kuchareczka
    857 dni temu
    Trzeba spód dłużej podpiec i bedz

    odpowiedz

  • Gość Gość
    857 dni temu
    Spód podpiekłam dłużej ( ok 25-30) i wychodzi idealna

    odpowiedz

  • Adrianna Adrianna
    897 dni temu
    Ciasto sie nie upieklo, lepiej skorzystac z innego przepisu

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1107 dni temu
    Ta woda, zepsuła ciasto xd

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!