zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Przygotowujemy pastę jajeczną

Jajka kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy rzeżuchę. Do miski dajemy musztardę, majonez, serek śmietankowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.

KROK 2: Przygotowujemy pastę łososiową

Łososia wędzonego kroimy w drobną kostkę. Kolendrę i koperek drobno siekamy. Razem z łososiem wrzucamy do miski. Doprawiamy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Dodajemy majonez, serek śmietankowy. Dorzucamy kapary. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.

KROK 3: Składamy tort

Chleb tostowy obkrawamy ze skórki. Na paterze 4 kromki chleba układamy w kwadrat. Smarujemy je grubą warstwą pasty jajecznej. Układamy kolejne 4 kromki chleba i smarujemy grubą warstwą pasty łososiowej. Powtarzamy czynności – nakładamy pastę jajeczną i łososiową.

KROK 4: Dekorujemy tort kanapkowy

W miseczce łączymy serek śmietankowy, sól, pieprz, sok wyciśnięty z połowy cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Torcik smarujemy z wierzchu i po bokach. Wierzch dekorujemy rzeżuchą, pomidorkami koktajlowymi poprzekrawanymi na pół, rzodkiewkami pokrojonymi na cząstki i zielonym ogórkiem pokrojonym w słupki. Posiekanym szczypiorkiem obkładamy boki tortu.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram