Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
-
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie, a następnie je ostudź i obierz.
KROK 1: Przygotowujemy pastę jajeczną
Jajka kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy rzeżuchę. Do miski dajemy musztardę, majonez, serek śmietankowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
KROK 2: Przygotowujemy pastę łososiową
Łososia wędzonego kroimy w drobną kostkę. Kolendrę i koperek drobno siekamy. Razem z łososiem wrzucamy do miski. Doprawiamy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Dodajemy majonez, serek śmietankowy. Dorzucamy kapary. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: Składamy tort
Chleb tostowy obkrawamy ze skórki. Na paterze 4 kromki chleba układamy w kwadrat. Smarujemy je grubą warstwą pasty jajecznej. Układamy kolejne 4 kromki chleba i smarujemy grubą warstwą pasty łososiowej. Powtarzamy czynności – nakładamy pastę jajeczną i łososiową.
KROK 4: Dekorujemy tort kanapkowy
W miseczce łączymy serek śmietankowy, sól, pieprz, sok wyciśnięty z połowy cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Torcik smarujemy z wierzchu i po bokach. Wierzch dekorujemy rzeżuchą, pomidorkami koktajlowymi poprzekrawanymi na pół, rzodkiewkami pokrojonymi na cząstki i zielonym ogórkiem pokrojonym w słupki. Posiekanym szczypiorkiem obkładamy boki tortu.
Zobacz podobne
przepisy
Tostowe koszyczki z pieczarkami, boczkiem i jajkiem
Zamiast zwykłych tostów spróbuj naszych pieczonych koszyczków wypełnionych pysznym nadzieniem.
Jajka po benedyktyńsku
Jajka na pieczonym toście z szynką i sosem z żółtek to doskonały przepis na pyszne śniadanie.
Club sandwich ze schabem
Trzy kromki chleba, chrupiący boczek, soczysty schab, jajko sadzone i pikantny sos – w wykonaniu Karola Okrasy nawet kanapka jest arcydziełem!
Kanapka z polędwicą i jajkiem
Coś znacznie więcej niż zwykła bułka z szynką! Wypróbuj przepis Karola na kanapkę z polędwicą i jajkiem w koszulce – sprawdzi się na imprezach, a kolację zamieni w małą ucztę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Polędwiczka wieprzowa w sosie pomarańczowo-przyprawowym z ziemniakami duchesse i zapiekanką z brokułów i kalafiora
- Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
- Szarlotka – przepis na kruche ciasto z jabłkami
- Placek ze śliwkami
- Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami
- Jajka zapiekane w formie na muffiny
- Stateczki z cukinii z nadzieniem z kurczaka i ryżu
- Pasta jajeczna
- Krem borówkowy z karmelem
- Drożdżowe bułeczki do burgerów
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Burger rybny i ogórkowy relish
- Placki ziemniaczane z pomoćką szparagową
- Tort arbuzowy
- Pączkowe bułeczki z konfiturą różano-malinową
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
- Kompot jabłkowy
- Gołąbki z kiszonej kapusty
- Pierogi z kaszą gryczaną, serem i miętą
- Kurczak w boczku z czekoladą
- Buraczane brownie z musem malinowo-buraczanym
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Dżem z boczku
- Duszone udka z indyka na winie
- Saksońskie ciasto drożdżowe z marcepanem
- Kurczak faszerowany kaszą gryczaną i żurawinami
- Konfitura z pomidorów z curry
- Pierogi z serem i kaszą
- Dip z ciecierzycy
Komentarze (0)