zobacz film Warstwowa sałatka cobb w słoiku

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • słoik o pojemności ok. 400 ml
  • rózgę kuchenną lub spiralną trzepaczkę

Przygotuj wcześniej:

Pierś z kurczaka natrzyj oliwą z oliwek i ulubionymi przyprawami. Piecz około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C. Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie, ostudź i obierz ze skorupek. Boczek przesmaż na patelni.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS MIODOWO-MUSZTARDOWY

Musztardę łączymy w misce z miodem i octem. Dodajemy oliwę i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Dodajemy skórkę startą z limonki i ponownie mieszamy składniki.

KROK 2: SKŁADAMY SAŁATKĘ

Sos miodowo-musztardowy przelewamy na dno słoika.

Awokado kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Wyjmujemy miąższ łyżką, przekładamy go do miseczki i skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki.

W słoiku układamy warstwami: posiekaną sałatę, połówki pomidorków koktajlowych, usmażony i drobno porwany boczek, cebulę pokrojoną w kostkę, miąższ awokado, upieczoną i porwaną na kawałki pierś kurczaka oraz jajko – ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki.

Słoik zamykamy i przechowujemy w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!