
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryer
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE
Pieczarki kroimy w drobną kostkę, szalotkę i czosnek również drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło i olej i całość podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone pieczarki łączymy z serem gorgonzola.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI CIASTA
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Następnie formujemy wałek i kroimy na równe kawałki.
KROK 3: FORMUJEMY I PIECZEMY PĄCZKI
Ciasto rozpłaszczamy i nadziewamy przygotowanym farszem. Boki ciasta dokładnie sklejamy w dłoniach i formujemy okrągłe pączki. Pączki pieczemy w airfryerze w 200⁰C przez 10 minut.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Na patelni rozgrzewamy masło i olej. Na rozgrzany tłuszcz dodajemy drobno posiekany czosnek i liście świeżej bazylii. Następnie dodajemy puszkę pomidorów krojonych, Doprawiamy oliwą z oliwek oraz solą i całość gotujemy przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Pączki podajemy z sosem pomidorowym.
Zobacz podobne
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
78 dni temu
Zrobiłam wszystko zgodnie z proporcjami i przepisem. Jednak ciasto kleiło się mimo dodawania mąki, a dodałam jej aż 300 g. Nie wiem czy w przepisie jest bład w proporcjach czy w czym innym leży problem. Nie polecam, ogromna strata czasu i nerwów. Już nie mówiąc o skladnikach.
odpowiedz
43 dni temu
Zgadzam sie ! Tragedia , szkoda czasu .Zrobiłam rowniez wszystio zgodnie z przepisem i ciasto lepiło sie niemiłosiernie Jesli ktos podaje przepis i myli proporcje lub celowo wprowadza w bład.... To przypomina reklame z proszkiem ktory rzekomo wybiela koszule pod warunkiem ze zastosuje ske trik z nowa koszula -przedstawiana widzom jako wyprana w reklamowanym proszku . NIE POLECAM!