Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- praskę do czosnku
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY CEBULĘ
Cebulę kroimy w ćwiartki i przekładamy do pojemnika miksującego. Następnie rozdrabniamy ją, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 5.
KROK 2: PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK
Do cebuli dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę i masło. Składniki podsmażamy, używając programu „własne ustawienia” / temperatura: 120°C / czas: 3 minuty / obroty: 1.
KROK 3: GOTUJEMY ZIEMNIAKI W BULIONIE
Ziemniaki kroimy w kostkę i wraz z liściem laurowym i zielem angielskim przekładamy do pojemnika miksującego z podsmażonymi cebulą i czosnkiem. Składniki zalewamy bulionem i gotujemy, wykorzystując program „własne ustawienia” / temperatura: 100°C / czas: 30 minut / obroty: w lewo.
KROK 4: PODGRZEWAMY ZUPĘ
Po zakończeniu gotowania wyjmujemy z pojemnika miksującego liść laurowy i ziele angielskie. Następnie dodajemy zakwas żytni i tarty chrzan i całość podgrzewamy, używając programu „własne ustawienia” / temperatura: 80°C / czas: 5 minut / obroty: 1.
KROK 5: PODAJEMY ZUPĘ
Śmietankę mieszamy z kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlewamy ją do pojemnika miksującego. Zupę ostatni raz mieszamy, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 10 sekund / obroty: 2 i podajemy ją z ugotowanym jajkiem.
WSKAZÓWKA! Śmietankę możemy zastąpić taką samą ilością jogurtu naturalnego.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Łazanki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makowiec japoński
- Ryba po japońsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Nuggetsy z kurczaka
- Guacamole
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Jajka na miękko
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)