Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: GOTUJEMY FASOLKĘ
Fasolkę zalewamy 850 ml wody. Gotujemy ok. 5 minut pod przykryciem.
Krok 2: KROIMY WARZYWA I GOTUJEMY ZUPĘ
W tym czasie kroimy marchewkę i seler naciowy, siekamy cebulę oraz czosnek. Całość, razem z przyprawami, sosem sojowym i oliwą, dodajemy do garnka. Gotujemy ok. 40 minut.
Krok 3: DOPRAWIAMY I PODAJEMY ZUPĘ
Po ugotowaniu doprawiamy dodatkowo pieprzem i solą. Posypujemy posiekaną pietruszką. Opcjonalnie: podajemy z kromką świeżego pieczywa.
Zobacz podobne
przepisy
Kalafiorowa zupa krem
Zupa na dziś? Krem z kalafiora! Przygotujesz go w prosty sposób i to zaledwie w 30 minut!
Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
Lekka i pełna warzyw – taka jest zupa fasolowa z botwinką i młodymi ziemniakami, którą przygotujesz według przepisu Karola! Niech cały dom wypełni się aromatem znanym z kuchni mam i babć!
Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
Poznaj przepis Kingi Paruzel na wegańską wersję zupy czosnkowo-pieczarkowej z wegańską śmietaną!
Klasyczna zupa ogórkowa
Tak smaczna jak u mamy i przygotowana z kilku prostych składników! Klasyczna zupa ogórkowa Karola przypomni Wam smaki dzieciństwa i sprawdzi się w roli szybkiego obiadu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kompot z suszu z cytryną
- Zupa grzybowa z makaronem
- Świąteczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kutia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Błyskawiczne pierniczki
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)