Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: GOTUJEMY FASOLKĘ
Fasolkę zalewamy 850 ml wody. Gotujemy ok. 5 minut pod przykryciem.
Krok 2: KROIMY WARZYWA I GOTUJEMY ZUPĘ
W tym czasie kroimy marchewkę i seler naciowy, siekamy cebulę oraz czosnek. Całość, razem z przyprawami, sosem sojowym i oliwą, dodajemy do garnka. Gotujemy ok. 40 minut.
Krok 3: DOPRAWIAMY I PODAJEMY ZUPĘ
Po ugotowaniu doprawiamy dodatkowo pieprzem i solą. Posypujemy posiekaną pietruszką. Opcjonalnie: podajemy z kromką świeżego pieczywa.
Zobacz podobne
przepisy
Kalafiorowa zupa krem
Zupa na dziś? Krem z kalafiora! Przygotujesz go w prosty sposób i to zaledwie w 30 minut!
Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
Lekka i pełna warzyw – taka jest zupa fasolowa z botwinką i młodymi ziemniakami, którą przygotujesz według przepisu Karola! Niech cały dom wypełni się aromatem znanym z kuchni mam i babć!
Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
Poznaj przepis Kingi Paruzel na wegańską wersję zupy czosnkowo-pieczarkowej z wegańską śmietaną!
Klasyczna zupa ogórkowa
Tak smaczna jak u mamy i przygotowana z kilku prostych składników! Klasyczna zupa ogórkowa Karola przypomni Wam smaki dzieciństwa i sprawdzi się w roli szybkiego obiadu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowana karkówka po myśliwsku
- Hiszpańska tortilla ziemniaczana
- Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza
- Pampuchy drożdżowe z sosem śliwkowym
- Pieczone warzywa w sosie curry z mlekiem kokosowym i jogurtem
- Makaron z łososiem i awokado
- Cheeseburger z ketchupem domowej roboty
- Zupa z topinamburu z sałatką
- Warstwowa panna cotta
- Domowe ogórki małosolne
- Wegańskie ciasto kawowe z gruszkami
- Pancakesy faszerowane jabłkiem
- Kulki mocy z miechunką
- KLASYCZNA DALGONA COFFEE
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
- Sos do pizzy
- Kurczak duszony w piwie
- Babeczki jogurtowe z owocami
- Babka mocno cytrynowa
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
- Kruche ciasteczka – przepis
- Ciasto ucierane ze śliwkami
- Sos grzybowy ze świeżych grzybów – przepis
- Limonkowa babka majonezowa
- Kiszone i suszone pomidory
- Kaczka w sosie pieczarkowo-szalotkowym z sałatką z salami z orzechami
- Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
- Petit salé, czyli francuska potrawka z peklowaną wieprzowiną i soczewicą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)