Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: GOTUJEMY FASOLKĘ
Fasolkę zalewamy 850 ml wody. Gotujemy ok. 5 minut pod przykryciem.
Krok 2: KROIMY WARZYWA I GOTUJEMY ZUPĘ
W tym czasie kroimy marchewkę i seler naciowy, siekamy cebulę oraz czosnek. Całość, razem z przyprawami, sosem sojowym i oliwą, dodajemy do garnka. Gotujemy ok. 40 minut.
Krok 3: DOPRAWIAMY I PODAJEMY ZUPĘ
Po ugotowaniu doprawiamy dodatkowo pieprzem i solą. Posypujemy posiekaną pietruszką. Opcjonalnie: podajemy z kromką świeżego pieczywa.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka gyros
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Spaghetti carbonara
- Sernik pistacjowy
- Śledź w oleju
- Golonka pieczona po bawarsku
- Jajka na miękko
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Piernik świąteczny
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba po japońsku
- Łazanki
- Ciasto marchewkowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)