Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- duży słoik
- blender
Przygotuj wcześniej
Ugotuj ok. 100 gramów dowolnego makaronu według przepisu na opakowaniu.
Krok 1: Przygotowujemy sos chili
Do misy blendera wkładamy papryczkę jalapeno, czerwoną paprykę pokrojoną na mniejsze części, posiekany czosnek oraz papryczkę chili pozbawioną nasion. Całość miksujemy, w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Jajko gotujemy na twardo.
Krok 2: Układamy składniki zupy
W słoiku układamy kolejno, przygotowany sos chili oraz odrobinę obranego i startego na tarce imbiru. Dodajemy ugotowany makaron, obraną i startą na tarce marchewkę, posiekany szpinak oraz drobno posiekane pieczarki. Następnie dodajemy pokrojone na cząstki jajko, drobno posiekaną kapustę pak choi oraz cienko pokrojoną paprykę. Na wierzchu kładziemy drobno posiekaną dymkę. Całość doprawiamy sokiem wyciśniętym z limonki oraz sosem sojowym. Wszystkie wyżej wymienione składniki przed podaniem zalewamy wrzątkiem, delikatnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 minuty.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
Młode warzywa, ciecierzyca i komosa ryżowa – Daria Ładocha wyczarowała z tych składników zupę doskonałą na letnie dni!
Zupa pieczarkowa
Spróbuj zupy pieczarkowej, której nie może zabraknąć na świątecznym stole u DG!
Zupa pomidorowa z bazylią
Zobacz, jak przygotować aromatyczną zupę ze świeżych pomidorów, bazylii i czosnku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marynata azjatycka
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Babeczki pomidorowe z mozzarellą
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Makaron z pomidorami i oliwkami
- Warstwowa sałatka z kurczakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Zakwas na żurek
- Zupa krem z topinamburu
- Wegetariańskie kanapki
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Sushi z banana
- Bułeczki bolońskie
- Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Mini Pancakes na patyku
- Wegetariańskie leczo z kurkami
- Domowy egg drop sandwich
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Pęczotto z burakiem i kozim serem
- Tourte z kurczakiem, porem i tymiankiem
- Ciastka z grzybami
- Polędwiczka wieprzowa w sosie pomarańczowo-przyprawowym z ziemniakami duchesse i zapiekanką z brokułów i kalafiora
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Ubijany ganasz
- ZIELONY MAJONEZ
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1374 dni temu
Hej. Ja uzywam makaronu ryżowego. Nie gotuje go wczesniej, tyllko umieszcam prosto z opakowania do słoika. Słoik zalewam wrzątkiem - czekam 20 minut i już ;) Koniecznie trzeba dodac płatki drożdzowe. One robią robote!!! Bez nich ta zupa to nie to samo.
odpowiedz
2476 dni temu
WOW! Pierwszy raz widzę taką zupkę instant. Bardzo ciekawy pomysł!!
odpowiedz