zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • duży słoik
  • blender

Krok 1: Przygotowujemy sos chili

Do misy blendera wkładamy papryczkę jalapeno, czerwoną paprykę pokrojoną na mniejsze części, posiekany czosnek oraz papryczkę chili pozbawioną nasion. Całość miksujemy, w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Jajko gotujemy na twardo.  

Krok 2: Układamy składniki zupy

W słoiku układamy kolejno, przygotowany sos chili oraz odrobinę obranego i startego na tarce imbiru. Dodajemy ugotowany makaron, obraną i startą na tarce marchewkę, posiekany szpinak oraz drobno posiekane pieczarki. Następnie dodajemy pokrojone na cząstki jajko, drobno posiekaną kapustę pak choi oraz cienko pokrojoną paprykę. Na wierzchu kładziemy drobno posiekaną dymkę. Całość doprawiamy sokiem wyciśniętym z limonki oraz sosem sojowym. Wszystkie wyżej wymienione składniki przed podaniem zalewamy wrzątkiem, delikatnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 minuty. 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Patrycja Patrycja
    157 dni temu
    WOW! Pierwszy raz widzę taką zupkę instant. Bardzo ciekawy pomysł!!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram