Zupa instant

Darek Gutkowski


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • duży słoik
  • blender

Przygotuj wcześniej

Ugotuj ok. 100 gramów dowolnego makaronu według przepisu na opakowaniu.

Krok 1: Przygotowujemy sos chili

Do misy blendera wkładamy papryczkę jalapeno, czerwoną paprykę pokrojoną na mniejsze części, posiekany czosnek oraz papryczkę chili pozbawioną nasion. Całość miksujemy, w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Jajko gotujemy na twardo.  

Krok 2: Układamy składniki zupy

W słoiku układamy kolejno, przygotowany sos chili oraz odrobinę obranego i startego na tarce imbiru. Dodajemy ugotowany makaron, obraną i startą na tarce marchewkę, posiekany szpinak oraz drobno posiekane pieczarki. Następnie dodajemy pokrojone na cząstki jajko, drobno posiekaną kapustę pak choi oraz cienko pokrojoną paprykę. Na wierzchu kładziemy drobno posiekaną dymkę. Całość doprawiamy sokiem wyciśniętym z limonki oraz sosem sojowym. Wszystkie wyżej wymienione składniki przed podaniem zalewamy wrzątkiem, delikatnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 minuty. 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Darek Gutkowski

Zupa pieczarkowa

Spróbuj zupy pieczarkowej, której nie może zabraknąć na świątecznym stole u DG!

Zupa pieczarkowa
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Zupa pomidorowa z bazylią

Zobacz, jak przygotować aromatyczną zupę ze świeżych pomidorów, bazylii i czosnku.

Zupa pomidorowa z bazylią

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Zupa solanka

Spróbuj rozgrzewającej zupy z wołowiną, kiełbasą i warzywami!

Zupa solanka

poziom trudności: średni czas przygotowania: 3:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    1622 dni temu
    Hej. Ja uzywam makaronu ryżowego. Nie gotuje go wczesniej, tyllko umieszcam prosto z opakowania do słoika. Słoik zalewam wrzątkiem - czekam 20 minut i już ;) Koniecznie trzeba dodac płatki drożdzowe. One robią robote!!! Bez nich ta zupa to nie to samo.

    odpowiedz

  • Patrycja Patrycja
    2724 dni temu
    WOW! Pierwszy raz widzę taką zupkę instant. Bardzo ciekawy pomysł!!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!