Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- tarkę o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SALSĘ
Pomidory i paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych. Następnie do pojemnika miksującego dodajemy paprykę oraz chili i siekamy je, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 6. Rozdrobnione warzywa zgarniamy ze ścianek naczynia i dodajemy do nich pozostałe składniki. Całość miksujemy, ponownie wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 5. Gotową salsę przekładamy do miski.
KROK 2: ROZDRABNIAMY SZALOTKI I CZOSNEK
Szalotki przekrawamy na pół i przekładamy wraz z czosnkiem do pojemnika miksującego. Składniki rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Rozdrobnione cebule i czosnek zgarniamy ze ścianek naczynia.
KROK 3: PODSMAŻAMY ROZDROBNIONE SKŁADNIKI
Do rozdrobnionych składników wlewamy oliwę i dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach imbir. Całość podsmażamy, bez miarki w pokrywie, wykorzystując program przypiekanie / czas 4 minuty / temp. 120°C / obroty 1.
KROK 4: GOTUJEMY ZUPĘ
Dynię kroimy w kostkę o boku ok. 2 cm a bulion podgrzewamy, aby był ciepły. Tak przygotowane składniki, wraz z soczewicą, dodajemy do pojemnika miksującego. Zupę gotujemy bez miarki w pokrywie, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 minut / temp. 100°C / obroty 1.
WSKAZÓWKA! Na tym etapie do zupy możemy dodać gniazda nasienne pomidorów, które usunęliśmy podczas przygotowywania salsy.
KROK 5: MIKSUJEMY ZUPĘ
Do ugotowanej zupy dodajemy mleczko kokosowe, sos sojowy, kurkumę i curry i ponownie gotujemy, nadal bez miarki, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 minut / temp. 100°C / obroty 1. Po tym czasie upewniamy się, że dynia i soczewica są miękkie, i całość miksujemy na krem, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 20 sekund / obroty 10. Gotową zupę krem doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
KROK 6: PODAJEMY ZUPĘ KREM
Zupę przelewamy do misek i ozdabiamy świeżą salsą oraz mleczkiem kokosowym.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.
Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. Musisz tego spróbować!
Kremowa zupa z pomidorów i pietruszki
Kusząca nie tylko smakiem, ale również zapachem i barwą, sycąca zupa łącząca pyszne pomidory z aromatem pietruszki.
Zupa serowo-cebulowa
Zioła, białe wino i serek topiony to sposób Karola na doskonałą zupę cebulową!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Błyskawiczne pierniczki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wigilijny makowiec
- Sernik piernikowy
- Ciasto na pierogi
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)