Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- praskę do czosnku
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY ZASMAŻKĘ
Cebulę pokrojoną w drobną kostkę szklimy w wysokim garnku na rozgrzanej oliwie z masłem. Dodajemy mąkę i smażymy, aż się zarumieni, a następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki pokrojone w talarki. Całość smażymy ok. 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Zawartość garnka zalewamy bulionem. Dodajemy suszone oregano i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i dodajemy gnocchi. Gotujemy ok. 5 minut, a następnie dodajemy śmietanę i szpinak. Całość mieszamy i gotujemy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ
Zupę przelewamy do miseczek lub talerzy.
WSKAZÓWKA! Zupę pieczarkową z gnocchi możesz oprószyć z wierzchu startym parmezanem.
Zobacz podobne
przepisy
Kremowa zupa z pieczonymi grzybami
Ta zupa to gwarancja udanego obiadu! Kremowa, charakterna, wyrafinowana, bardzo aromatyczna, a jednocześnie niezwykle prosta w przygotowaniu! Koniecznie wypróbuj ten przepis.
Wegańskie flaczki z boczniaków
Proste i szybkie w przygotowaniu wegańskie flaczki z boczniaków, których posmakować będzie chciał każdy! Spróbuj choć raz tej alternatywnej wersji, a wracać będziesz do niej już zawsze!
Zupa grzybowa z suszonych grzybów
Zupę grzybową można przygotować na tysiąc sposobów! Zobacz, jak ją przygotowuje ppłk Krzysztof Przepiórka!
Wigilijna zupa grzybowa – przepis
Przygotuj zupę grzybową, która smakuje jak w świąteczny wieczór u babci!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Barszcz
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Zupa pieczarkowa
- Omlet białkowy z łososiem
- Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
- Sałatka z bakłażanem, fetą i granatem
- Spaghetti puttanesca
- Złoty sernik z kiwi
- Kotleciki z tofu
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Gnocchi własnej roboty
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Pita z serem graviera
- Tort cynamonowo-makowy
- Grahamka z kolorowym twarożkiem
- Okoń nilowy ze szparagami
- Wegańskie kofty z grilla
- Gęsie uda duszone ze śliwkami i jabłkami
- Zielony shake z bananem, szpinakiem i awokado
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Sernik z rabarbarem
- Szczawiowa na gęsinie z ziemniakami i jajem poszetowym
- Sernikowe brownie w słoiku
- Sałatka z bobem i cykorią
- Marmolada z fig i wanilii
- Pieczony indyk cajun
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Sałatka i koktajl z rabarbaru
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
165 dni temu
bardzo smaczna zupa zrobiłem pierwszy raz wyszła super bardzo sycząca i treściwa smakowo zdobędzie nie jedno podniebienie polecam wszystkim.
odpowiedz
373 dni temu
Swietna zupa, szybka i smaczna
odpowiedz
436 dni temu
Zrobiłam ale dodanie śmietany bezpośrednio do zupy według przepisu skutkuje nieestetycznymi grudkami
odpowiedz
468 dni temu
A pieczarki tam się daje? Bo w sposobie przygotowywania ani słowa o nich :)
odpowiedz
466 dni temu
Informację o tym, co zrobić z pieczarkami znajdziesz w pierwszym kroku. Należy je pokroić w talarki i podsmażyć razem z zasmażką :)
459 dni temu
"Dodajemy mąkę i smażymy, aż się zarumieni, a następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki pokrojone w talarki"
503 dni temu
Jest ok, ale nie jakaś wybitna.
odpowiedz