Zupa pieczarkowa z gnocchi

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • praskę do czosnku

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY ZASMAŻKĘ

Cebulę pokrojoną w drobną kostkę szklimy w wysokim garnku na rozgrzanej oliwie z masłem. Dodajemy mąkę i smażymy, aż się zarumieni, a następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki pokrojone w talarki. Całość smażymy ok. 5 minut, ciągle mieszając.

Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ

Zawartość garnka zalewamy bulionem. Dodajemy suszone oregano i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i dodajemy gnocchi. Gotujemy ok. 5 minut, a następnie dodajemy śmietanę i szpinak. Całość mieszamy i gotujemy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ

Zupę przelewamy do miseczek lub talerzy.

WSKAZÓWKA! Zupę pieczarkową z gnocchi możesz oprószyć z wierzchu startym parmezanem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    199 dni temu
    Swietna zupa, szybka i smaczna

    odpowiedz

  • Gość Gość
    262 dni temu
    Zrobiłam ale dodanie śmietany bezpośrednio do zupy według przepisu skutkuje nieestetycznymi grudkami

    odpowiedz

  • Olka Olka
    294 dni temu
    A pieczarki tam się daje? Bo w sposobie przygotowywania ani słowa o nich :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    292 dni temu
    Informację o tym, co zrobić z pieczarkami znajdziesz w pierwszym kroku. Należy je pokroić w talarki i podsmażyć razem z zasmażką :)
  • Gość Gość
    285 dni temu
    "Dodajemy mąkę i smażymy, aż się zarumieni, a następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki pokrojone w talarki"
  • Gość Gość
    329 dni temu
    Jest ok, ale nie jakaś wybitna.

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!