Brownie z ciecierzycy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • piekarnik rozgrzany do 180°C
  • blachę 20x20 cm
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: PŁUCZEMY CIECIERZYCĘ

Ciecierzycę dokładnie płuczemy.

KROK 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI

Do misy termorobota MC Smart dodajemy mleko, miód, masło orzechowe i połamaną na małe kawałki gorzką czekoladę. Wszystko miksujemy, używając programu: wg ustawień własnych: czas 4 minuty 30 sekund / temperatura 70°C / obroty 2.

KROK 3: DODAJEMY CIECIERZYCĘ

Następnie dodajemy ciecierzycę i również miksujemy. Nastawiamy urządzenie wg ustawień własnych: czas 45 sekund / obroty 7.

KROK 4: UZUPEŁNIAMY MASĘ NA BROWNIE

Uzyskaną masę uzupełniamy o kakao, odżywkę białkową, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia

i sól. Wszystko to miksujemy ponownie wg ustawień własnych: czas 45 sekund / obroty 3.

KROK 5: PIECZEMY BROWNIE

Masę przelewamy na blachę 20x20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Masę wyrównujemy. Całość wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie ciasto studzimy i podajemy.

WSKAZÓWKA: Opcjonalnie, brownie polewamy dodatkowo roztopioną gorzką czekoladą i masłem orzechowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!