
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- blachę 20x20 cm
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PŁUCZEMY CIECIERZYCĘ
Ciecierzycę dokładnie płuczemy.
KROK 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Do misy termorobota MC Smart dodajemy mleko, miód, masło orzechowe i połamaną na małe kawałki gorzką czekoladę. Wszystko miksujemy, używając programu: wg ustawień własnych: czas 4 minuty 30 sekund / temperatura 70°C / obroty 2.
KROK 3: DODAJEMY CIECIERZYCĘ
Następnie dodajemy ciecierzycę i również miksujemy. Nastawiamy urządzenie wg ustawień własnych: czas 45 sekund / obroty 7.
KROK 4: UZUPEŁNIAMY MASĘ NA BROWNIE
Uzyskaną masę uzupełniamy o kakao, odżywkę białkową, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia
i sól. Wszystko to miksujemy ponownie wg ustawień własnych: czas 45 sekund / obroty 3.
KROK 5: PIECZEMY BROWNIE
Masę przelewamy na blachę 20x20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Masę wyrównujemy. Całość wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie ciasto studzimy i podajemy.
WSKAZÓWKA: Opcjonalnie, brownie polewamy dodatkowo roztopioną gorzką czekoladą i masłem orzechowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pierniki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Guacamole
- Zupa grzybowa z makaronem
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Piernik świąteczny
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sernik pistacjowy
- Kutia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)