Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- blachę 20x20 cm
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PŁUCZEMY CIECIERZYCĘ
Ciecierzycę dokładnie płuczemy.
KROK 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Do misy termorobota MC Smart dodajemy mleko, miód, masło orzechowe i połamaną na małe kawałki gorzką czekoladę. Wszystko miksujemy, używając programu: wg ustawień własnych: czas 4 minuty 30 sekund / temperatura 70°C / obroty 2.
KROK 3: DODAJEMY CIECIERZYCĘ
Następnie dodajemy ciecierzycę i również miksujemy. Nastawiamy urządzenie wg ustawień własnych: czas 45 sekund / obroty 7.
KROK 4: UZUPEŁNIAMY MASĘ NA BROWNIE
Uzyskaną masę uzupełniamy o kakao, odżywkę białkową, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia
i sól. Wszystko to miksujemy ponownie wg ustawień własnych: czas 45 sekund / obroty 3.
KROK 5: PIECZEMY BROWNIE
Masę przelewamy na blachę 20x20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Masę wyrównujemy. Całość wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie ciasto studzimy i podajemy.
WSKAZÓWKA: Opcjonalnie, brownie polewamy dodatkowo roztopioną gorzką czekoladą i masłem orzechowym.
Zobacz podobne
przepisy
Przepis na brownie z orzechami
Klasyczne ciasto inspirowane kuchnią Ameryki, przygotowane z czekolady deserowej, masła, cukru i mąki z dodatkiem chrupiących orzechów.
Brownie z buraków
Słodko i z czekoladą? Tak! Spróbuj brownie z buraków z kokosową posypką!
Wegańskie brownie z fasoli
Brownie można przygotować również z czerwonej fasoli! Wypróbuj prosty i szybki przepis Kingi na wegańską wersję tego ciasta.
Wegańskie sernikobrownie
Sernik czy brownie? Kinga proponuje połączyć oba te ciasta! Sprawdź, jak te dwa popularne wypieki smakują w wersji wegańskiej.
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)