zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • obieraczkę do warzyw
  • tarkę o grubych oczkach

Krok 1: Smażymy i przyprawiamy warzywa

Pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek i imbir podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. Dodajemy curry, tymianek, sól i pieprz. Mieszamy i smażymy, aż cebula się zeszkli.

Krok 2: Dusimy warzywa i podajemy chakalakę

Dodajemy marchew startą na tarce o dużych oczkach, chwilę podsmażamy i dodajemy pomidory oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Mieszamy i dusimy, aż warzywa będą miękkie. W razie potrzeby ponownie doprawiamy solą i pieprzem.

Gotową chakalakę przekładamy na talerz i posypujemy z wierzchu odrobiną curry. Podajemy z kilkoma gałązkami świeżego tymianku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    85 dni temu
    Nie wiem jak to zrobiłem ale mi wyszło sześć.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    84 dni temu
    Podane porcje są orientacyjne ;)
  • Auraya Auraya
    225 dni temu
    To zdecydowanie jest przepis na 4 porcje a nie 2!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    147 dni temu
    Przecież to jest zależne od tego ile kto je...Podano pewnie orientacyjnie, typowo. Niedługo zresztą się dowiem...

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram