Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papierowe papilotki lub foremki do muffinek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- miękkie masło
KROK 1: UBIJAMY BIAŁKA
Migdały i czekoladę drobno ścieramy na tarce. Cukier puder przesiewamy przez sito. Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy 30 g cukru pudru i ponownie ubijamy, aż masa będzie sztywna i błyszcząca.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI CIASTA
Masło i pozostały cukier puder miksujemy, aż powstanie krem. Migdały, czekoladę, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy, dodajemy ⅓ białek i wszystko razem łączymy. Dodajemy pozostałe białka i ponownie mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY BABECZKI
Ciasto przekładamy do ok. 12 papierowych papilotek i układamy na blasze. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 20-25 minut. Studzimy. Cukier puder mieszamy z kakao i cynamonem, posypujemy nim friands.
Zobacz podobne
przepisy
Muffinki bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.
Babeczki z polewą
Przygotowanie babeczek to nic trudnego. Sekret tkwi w ich udekorowaniu. Zobacz, jak to zrobić!
Kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
Kruche babeczki połączone z owocami leśnymi to pyszny pomysł na słodkie weekendowe popołudnie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Piernik staropolski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kapusta z grochem
- Pierniki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Świąteczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Ciasto na pierogi
- Sałatka gyros
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik piernikowy
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Uszka z grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1627 dni temu
Pomimo zredukowana cukru do 70 g ciastka wyszły bardzo słodkie i bardzo ciężkie - zresztą można było się tego spodziewać patrząc na ilość masła, czekolady i jakby nie było tłustych migdałów :) Nie polecam.
odpowiedz