Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papierowe papilotki lub foremki do muffinek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- miękkie masło
KROK 1: UBIJAMY BIAŁKA
Migdały i czekoladę drobno ścieramy na tarce. Cukier puder przesiewamy przez sito. Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy 30 g cukru pudru i ponownie ubijamy, aż masa będzie sztywna i błyszcząca.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI CIASTA
Masło i pozostały cukier puder miksujemy, aż powstanie krem. Migdały, czekoladę, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy, dodajemy ⅓ białek i wszystko razem łączymy. Dodajemy pozostałe białka i ponownie mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY BABECZKI
Ciasto przekładamy do ok. 12 papierowych papilotek i układamy na blasze. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 20-25 minut. Studzimy. Cukier puder mieszamy z kakao i cynamonem, posypujemy nim friands.
Zobacz podobne
przepisy
Muffinki bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.
Babeczki z polewą
Przygotowanie babeczek to nic trudnego. Sekret tkwi w ich udekorowaniu. Zobacz, jak to zrobić!
Kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
Kruche babeczki połączone z owocami leśnymi to pyszny pomysł na słodkie weekendowe popołudnie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczaki-Patyczaki
- Tarta czekoladowa z truskawkami
- Panforte
- Bułeczki wielkanocne
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Babeczki marchewkowe z kremem lawendowym
- Tort cytrynowy na specjalne okazje
- Curry z bakłażanem i brukselką
- Naleśniki z kremem orzechowym i ciasteczkami
- Smoothie pancakes
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Lodowe babeczki
- Gofry z jogurtem i truskawkami
- Ciasteczka bezglutenowe
- Cukier waniliowo-pomarańczowy
- Kluski z kaszy manny ze skwarkami
- Tort bezowy z likierem jajecznym
- Szaszłyki z dipem z melona
- Tarta z wiśniami
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Sałatka z falafelami i kremem czosnkowym
- Halloweenowa panna cotta
- Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
- Zupa z pulpecikami z łososia
- Tiramisu z krówkami, malinami i solą morską
- Uda gęsie w sosie porzeczkowym
- Mieszanka na ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe
- Korzenno-dyniowe ciasto pumpkin spice
- Faszerowana dynia piżmowa
- Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1607 dni temu
Pomimo zredukowana cukru do 70 g ciastka wyszły bardzo słodkie i bardzo ciężkie - zresztą można było się tego spodziewać patrząc na ilość masła, czekolady i jakby nie było tłustych migdałów :) Nie polecam.
odpowiedz