
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: GOTUJEMY ROSÓŁ
Kurczaka opłukujemy pod bieżącą wodą i umieszczamy w dużym garnku. Zalewamy wodą i gotujemy, aż woda zacznie wrzeć. Zmniejszamy ogień, zbieramy łyżką cedzakową szumowiny i dodajemy włoszczyznę, posiekaną cebulę, czosnek oraz przyprawy, prócz soli. Gotujemy na małym ogniu przez około 2 godziny.
Krok 2: GOTUJEMY MAKARON
W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy do miękkości makaron.
Krok 3: DOPRAWIAMY ROSÓŁ I DODAJEMY MIĘSO
Pół godziny przed końcem czasu do rosołu dodajemy sól. Zdejmujemy z gazu i wyjmujemy ugotowanego kurczaka. Kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do rosołu.
Krok 4: PODAJEMY ROSÓŁ
Makaron przekładamy na talerze, polewamy rosołem. Z wierzchu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Hiszpańska zupa z soczewicy
Rozgrzewająca, sycąca i w hiszpańskim stylu! Zupa z soczewicy z dodatkiem kiełbasy chorizo to świetne danie na obiad w pierwsze chłodne dni roku.

Zupa prowansalska z francuskim serem
Chrupiące jarzyny, kremowy ser pavé i esencjonalny bulion łączą się w lekkiej, delikatnej zupie prowansalskiej. Przygotuj ją, wykorzystując sprawdzony przepis Karola.

Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
Lekka i pełna warzyw – taka jest zupa fasolowa z botwinką i młodymi ziemniakami, którą przygotujesz według przepisu Karola! Niech cały dom wypełni się aromatem znanym z kuchni mam i babć!

Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
Aksamitna, delikatna, z zaskakującym dodatkiem, który nadaje jej wykwintny charakter – zupa krem z kalafiora według przepisu Karola zachwyci każdego. Spróbuj!

Komentarze (3)
203 dni temu
Rosół szczypiorkiem posypujemy?
odpowiedz
203 dni temu
Dokładnie tak, warto czasem spróbować czegoś nowego :)
170 dni temu
Nie
zobacz wszystkie