Odcinek 59
GĘSINA, KRÓLOWA JESIENI
Gościem odcinka jest specjalistka w zakresie gęsiny. Przybliży Ci wszystkie zalety tego mięsa, a także wytłumaczy, dlaczego jesień jest najlepszym okresem na jego spożywanie.
GĘSINA, KRÓLOWA JESIENI
Poznaj wszystkie zalety gęsiny
Najlepszy czas dla gęsiny
Gęsina króluje jesienią wraz z dynią. To najlepszy okres dla tego mięsa. Ma wtedy wartościowy i nadający wyjątkowy smak tłuszcz. Gęsina jesienią lepiej pachnie i lepiej smakuje, dlatego nie zwlekaj i korzystaj z sezonu w pełni. W Lidlu znajdziesz świeżą gęsinę w atrakcyjnej cenie, a Kuchnia Lidla zachwyci Cię przepisami z jej wykorzystaniem.
Doskonały smak i wartości
Gościem odcinka jest oczywiście specjalistka w zakresie gęsiny – dr inż. Halina Bielińska. O gęsinie potrafi opowiadać nie tylko w sposób naukowy i specjalistyczny, ale także pobudzający kubki smakowe. Doskonale zna zalety tego mięsa. Karol za to udowadnia, że przygotowanie gęsiny nie jest wcale trudnym zadaniem.
Jesienne przepisy na gęsinę
Skorzystaj z naszych przepisów na gęsinę i ciesz się niepowtarzalnym smakiem tego mięsa. Jeśli wolisz przygotować piersi gęsi, to przepis Haliny Bielińskiej jest właśnie dla Ciebie. To kwintesencja jesiennych smaków – piersi gęsi w sosie śliwkowym. Natomiast Karol pokaże Ci, jak szybko i w łatwy sposób przygotować nogi gęsi w sosie piwnym z dodatkiem pieczonej kapusty.
Komentarze (0)