Odcinek 54
Leszek Jędrasik w Kuchni Lidla
W najnowszym odcinku „Dorota, Karol i Goście” zobaczysz, jak rozpoznać doskonałą kawę prosto z Ameryki Południowej!
Leszek Jędrasik w Kuchni Lidla
O wyglądzie i smaku doskonałej kawy
Zastrzyk energii o poranku
Jeśli tak jak Karol Okrasa nie wyobrażasz sobie poranku bez kawy, to jest to odcinek dla Ciebie! Mało co tak stawia na nogi jak mocne espresso z aksamitną pianką na górze. Na pewno masz swoją ulubioną kawę, czy to czarną, czy latte. Jednak pamiętaj, że doskonałą kawę zaparzysz tylko z najlepszej jakości ziaren.
O kawie słów kilka
Gościem Doroty i Karola jest barista – Leszek Jędrasik. Bo któż wie lepiej, jaka kawa jest najlepsza, jeśli nie właśnie barista. Opowie Ci o tym, jak rozpoznać dobrą kawę już po wyglądzie jej ziaren. Doskonała kawa nie jest ani kwaśna, ani słodka. Najlepszą kawę charakteryzuje balans między kwaskowatością, goryczą i słodyczą.
Kawa nie tylko do picia
Kawa może być również dodatkiem do wielu dań i deserów. Spróbuj kawy z borówkami i białą czekoladą według przepisu naszego gościa Leszka Jędrasika. Karol Okrasa zachwyca pomysłem na maślane naleśniki z syropem kawowym. Natomiast Paweł Małecki wyczarował ciasto kawowe z wiśniami. Z dobrej kawy powstają same wyśmienite przepisy!
Komentarze (0)