Słodkie dodatki zza oceanu
Kuchnia amerykańska słynie z zaskakujących połączeń. Masło orzechowe i syrop klonowy to popularne dodatki nie tylko do deserów, ale także do mięs. Królują jako składniki marynaty do dań z grilla, tych mięsnych i rybnych. Spróbuj, jak smakuje grill po amerykańsku!
Co na barbecue?
W tym tygodniu w Lidlu zachwyć się produktami amerykańskimi w atrakcyjnych cenach! Zaproś znajomych na prawdziwe barbecue i spróbujcie razem kuchni zza oceanu. Słodka kukurydza, frytki z batatów czy chrupiący kurczak to tylko niektóre z pomysłów!
Coś słodkiego i coś wytrawnego
Paweł Małecki zachwyca przepisem na mocno czekoladowe brownie z syropem klonowym. Judith Gliniecki jest mistrzynią dodatków grillowych – przygotuj frytki z batatów i ziemniaków, sos chrzanowy czy dip z awokado z masłem orzechowym. Karol Okrasa wykorzystał masło orzechowe do marynowania szaszłyków z kurczaka – do tego fasolka szparagowa z boczkiem. Pycha!
Komentarze (0)