MIĘSO MIELONE I MASŁO

ŹRÓDŁA ENERGII NA DŁUGI CZAS

Mięso mielone w każdej kuchni!

Mielone mięso doskonałej jakości to podstawowy składnik wielu dań. Przyrządzamy z niego tradycyjne kotlety, faszerowane warzywa, zapiekanki, lasagne i wiele innych potraw, które znamy i lubimy od lat. Zainspiruj się przepisami Kuchni Lidla i przygotuj proste, sycące dania z mięsem mielonym w roli głównej. W tym tygodniu kupisz je w Lidlu w supercenie!

Mielona wieprzowina na dwa sposoby

Bogate w białko mięso często pojawia się w dietach sportowców. Kulturysta Robert Burneika włącza je do każdego posiłku. Tym razem są to wieprzowe kotlety z marchewką. Karol Okrasa proponuje prostą w przygotowaniu wersję gołąbków w rozmiarze XXL, czyli faszerowaną mięsem mielonym kapustę włoską. Ryż zamienia na jeszcze zdrowszą kaszę jęczmienną. Pyszne, proste i sycące – koniecznie spróbuj!

Maślane ciasto mistrza cukiernictwa

Masło jest niezastąpionym składnikiem wielu wypieków. Mistrz cukiernictwa Paweł Małecki w tym tygodniu proponuje maślane ciasto z jabłkami i karmelizowanymi w syropie klonowym migdałami. Kawałek tego fenomenalnego placka i mała czarna kawa to chwila przyjemności, która należy się każdemu, a sportowcom tym bardziej!

ROBERT BURNEIKA W KUCHNI LIDLA

GOTOWANIE DLA PRAWDZIWYCH TWARDZIELI

Robert Burneika przyrządza kotlety w Kuchni Lidla


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!