zobacz film

Odcinek 41

JANUSZ PACELT W KUCHNI LIDLA

Nawet najlepszy przepis zawiedzie, gdy mięso nie będzie odpowiednie. Poznaj porady specjalistów i dowiedz się jak nie popełniać błędów.

JANUSZ PACELT W KUCHNI LIDLA
Wygląd i zapach mięsa to gwarancja jego jakości

Uczta dla miłośników mięsa 

Mięso mielone, to składnik wielu dań w kuchniach całego świata. Świetnie smakuje i nie brakuje mu również wartości odżywczych, między innymi białka, niezbędnego w naszej codziennej diecie. Daje niekończące się możliwości smakowe, a ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia. Mięso mielone doskonale sprawdzi się, kiedy zamarzysz o przygotowaniu włoskiej uczty w swoim domu

Człowiek z doświadczeniem 

Janusz Pacelt to człowiek, który na mięsie zna się jak nikt inny, a jego doświadczenie jest przekazywane z pokolenia na pokolenie. Gość programu „Dorota, Karol i Goście” zdradzi nam jakie mięso kupuje i na co zwraca uwagę przy jego wyborze. Zaczynając od wyglądu, przez zapach, na smaku kończąc. Co jeszcze ma znaczenie? Koniecznie obejrzyj nowy odcinek! 

Włoski smak 

Wiesz już jak wygląda i pachnie świeże i dobre jakościowo mięso, masz już więc pewność, że przygotujesz z niego przepyszne dania. Zachwyć się pomysłem na lasagne bez makaronu, Janusz Pacelt pokaże jak przygotować lasagne z cukinią i bakłażanem. Tradycja z nutą włoskiego aromatu?  Karol Okrasa serwuje delikatne kotlety mielone z serem pleśniowym, a do tego szpinak z suszonymi pomidorami. 


Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    3075 dni temu
    Potwierdzam. Mięso to podstawa. Facet ma rację.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3074 dni temu
    Dokładnie tak!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!