Odcinek 41
JANUSZ PACELT W KUCHNI LIDLA
Nawet najlepszy przepis zawiedzie, gdy mięso nie będzie odpowiednie. Poznaj porady specjalistów i dowiedz się jak nie popełniać błędów.
JANUSZ PACELT W KUCHNI LIDLA
Wygląd i zapach mięsa to gwarancja jego jakości
Uczta dla miłośników mięsa
Mięso mielone, to składnik wielu dań w kuchniach całego świata. Świetnie smakuje i nie brakuje mu również wartości odżywczych, między innymi białka, niezbędnego w naszej codziennej diecie. Daje niekończące się możliwości smakowe, a ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia. Mięso mielone doskonale sprawdzi się, kiedy zamarzysz o przygotowaniu włoskiej uczty w swoim domu.
Człowiek z doświadczeniem
Janusz Pacelt to człowiek, który na mięsie zna się jak nikt inny, a jego doświadczenie jest przekazywane z pokolenia na pokolenie. Gość programu „Dorota, Karol i Goście” zdradzi nam jakie mięso kupuje i na co zwraca uwagę przy jego wyborze. Zaczynając od wyglądu, przez zapach, na smaku kończąc. Co jeszcze ma znaczenie? Koniecznie obejrzyj nowy odcinek!
Włoski smak
Wiesz już jak wygląda i pachnie świeże i dobre jakościowo mięso, masz już więc pewność, że przygotujesz z niego przepyszne dania. Zachwyć się pomysłem na lasagne bez makaronu, Janusz Pacelt pokaże jak przygotować lasagne z cukinią i bakłażanem. Tradycja z nutą włoskiego aromatu? Karol Okrasa serwuje delikatne kotlety mielone z serem pleśniowym, a do tego szpinak z suszonymi pomidorami.
Komentarze (2)
3061 dni temu
Potwierdzam. Mięso to podstawa. Facet ma rację.
odpowiedz
3060 dni temu
Dokładnie tak!