zobacz film

Odcinek 43

TYDZIEŃ ORIENTALNY W KUCHNI LIDLA

Dorota i Karol zabierają Cię w podróż na latającym dywanie. W najnowszym odcinku zobaczysz, czym pachnie kuchnia tysiąca i jednego smaku!

TYDZIEŃ ORIENTALNY W KUCHNI LIDLA
Kuchnia pachnąca kardamonem i goździkami

Kuchnia rodem z baśni  

Hummus, muhammara, tagine. Te orientalnie brzmiące nazwy to nic innego jak pasta z ciecierzycy, pasta z pieczonej papryki czy mięsne bądź rybne danie podawane w naczyniu o tej samej nazwie. Zasmakuj z nami kuchni Bliskiego Wschodu, bo teraz w Lidlu po raz pierwszy tydzień orientalny! Wystarczy kilka przypraw i świeżych ziół, by zamienić swoją kuchnię w krainę z baśni tysiąca i jednej nocy

Orientalne przystawki

Obejrzyj najnowszy odcinek „Dorota, Karol i Goście” i dowiedz się, jak przyrządza się orientalne mezze, czyli różnego rodzaju przystawki, które podawane są na ciepło bądź zimno. Gościem odcinka jest Samar Khanafer, pół Libanka, pół Polka, a na co dzień prowadząca kulinarnego bloga. Opowie o wszystkich aromatach, którymi pachnie kuchnia Orientu.

Kurczak z odrobiną owocowej słodkości

Poznaj przepisy na tradycyjne dania libańskie. Samar Khanafer pokaże, jak przygotować idealny hummus, a także mięsny tagine z dodatkiem słodkości, czyli tagine z kurczakiem i morelami. Karol za to serwuje szybkie tortille z salsą z brzoskwiń. Do podania na ciepło i zimno. Spróbuj wszystkiego i zakochaj się w aromatycznej kuchni Orientu.


Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    1468 dni temu
    fajnie że tydzień orientalny, bo byliśmy ostatnio w Libanie i ta kuchnia smakuje niesamowicie!!! #brawoLidl

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1468 dni temu
    Bardzo się cieszymy, że udało się nam trafić w Twoje gusta!

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram