
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- grill
Przygotowanie
Filety z makreli myjemy, a następnie dokładnie osuszamy. Pozbawioną pestek ostrą papryczkę, czosnek i kolendrę drobno siekamy. Mieszamy z miękkim masłem, solą, pieprzem i 2 łyżkami słodkiej papryki. Filety smarujemy dokładnie przygotowanym masłem, odstawiamy na kilkanaście minut. Grillujemy na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, aż ryba będzie sprężysta i upieczona, a skórka chrupiąca. Podajemy z grillowanymi warzywami.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Butter chicken
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)