Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- lunchbox
- patelnię grillową
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MARYNUJEMY KURCZAKA
Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Marynujemy w soku z cytryny, tymianku oraz posiekanym czosnku przez około 10 minut.
KROK 2: SMAŻYMY ZIEMNIAKI I KURCZAKA
Ziemniaki kroimy w łódeczki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie na patelni grillowej. Doprawiamy solą i posiekanym rozmarynem. Na tej samej patelni smażymy kurczaka.
KROK 3: WKŁADAMY SKŁADNIKI DO LUNCHBOXA
Serek śmietankowy łączymy z posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. W lunchboxie układamy ziemniaki, pierś kurczaka, serek śmietankowy, garść rukoli, winogrona i orzechy włoskie.
Zobacz podobne
przepisy
Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
Kurczak z warzywami to zawsze dobry pomysł na obiad. Wypróbuj ten przepis i zrób coś naprawdę pysznego dla siebie i swoich bliskich!
Lunchbox z serowymi proziakami
Pyszny domowy lunchbox z regionalnym akcentem – proziakami serowymi. To pełnowartościowy posiłek dla każdego członka rodziny. Koniecznie sprawdź, jak prosto go przyrządzić!
Lunchbox z pastą z ciecierzycy
Świetnie zbilansowany lunch, który da energię na drugą połowę dnia dzieciom i dorosłym! Sprawdź, jak szybko przygotować te pełnowartościowe i pyszne przekąski.
Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
Ten przepis na kurczaka w sosie słodko-kwaśnym warto mieć pod ręką zawsze wtedy, gdy chcemy przygotować szybki i pyszny obiad w stylu azjatyckim. To klasyka, która nigdy się nie nudzi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jajka po rosyjsku
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Sałatka Cobb
- Przecier z marchewki
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Twarożek tofu z warzywami
- Sos pieczarkowy
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- Jabłkowy chutney z piwem
- Fajita z kurczaka
- Zupa krem z białych warzyw z krakersami z orzechów
- Antipasti
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
- Zapiekanka ziemniaczana z serem camembert
- Semifreddo z czarnym sezamem
- Jambalaya z kurczakiem, kiełbasą i krewetkami
- Jogurt
- Krem ziemniaczany
- Sum w śmietanie
- Pampuchy z masłem makowym i sosem waniliowym
- Tosty z awokado i jajkiem
- Koncentrat bulionu wołowego
- Śródziemnomorski burger z paprykowym relishem
- Wielkanocna brioszka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)