
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- lunchbox
- patelnię grillową
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MARYNUJEMY KURCZAKA
Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Marynujemy w soku z cytryny, tymianku oraz posiekanym czosnku przez około 10 minut.
KROK 2: SMAŻYMY ZIEMNIAKI I KURCZAKA
Ziemniaki kroimy w łódeczki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie na patelni grillowej. Doprawiamy solą i posiekanym rozmarynem. Na tej samej patelni smażymy kurczaka.
KROK 3: WKŁADAMY SKŁADNIKI DO LUNCHBOXA
Serek śmietankowy łączymy z posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. W lunchboxie układamy ziemniaki, pierś kurczaka, serek śmietankowy, garść rukoli, winogrona i orzechy włoskie.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)