Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- lunchbox
- patelnię grillową
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MARYNUJEMY KURCZAKA
Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Marynujemy w soku z cytryny, tymianku oraz posiekanym czosnku przez około 10 minut.
KROK 2: SMAŻYMY ZIEMNIAKI I KURCZAKA
Ziemniaki kroimy w łódeczki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie na patelni grillowej. Doprawiamy solą i posiekanym rozmarynem. Na tej samej patelni smażymy kurczaka.
KROK 3: WKŁADAMY SKŁADNIKI DO LUNCHBOXA
Serek śmietankowy łączymy z posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. W lunchboxie układamy ziemniaki, pierś kurczaka, serek śmietankowy, garść rukoli, winogrona i orzechy włoskie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Piernik świąteczny
- Nuggetsy z kurczaka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierniki
- Boczek pieczony
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Łazanki
- Krokiety z mięsem
- Świąteczne pierniczki
- Guacamole
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba po japońsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)