zobacz film Lunchbox z pastą z ciecierzycy

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • robot kuchenny

Sposób przygotowania:

PASTA Z CIECIERZYCY I SUSZONYCH POMIDORÓW

Ciecierzycę wraz z zalewą umieszczamy w kielichu blendera. Suszone pomidory kroimy w paski i dodajemy do ciecierzycy. Do tego dodajemy sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Blendujemy aż do uzyskania gładkiej i puszystej konsystencji. Dodajemy olej z suszonych pomidorów i ponownie blendujemy przez kilka sekund. Humus przekładamy do pudełka.

KANAPKI Z TWAROŻKIEM

KROK 1: MIESZAMY TWAROŻEK Z WARZYWAMI

Twarożek przyprawiamy solą i białym pieprzem. Ogórka dokładnie myjemy i wraz ze skórką kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie w plasterki. Suszone pomidory kroimy w bardzo drobną kostkę. Bazylię bardzo drobno siekamy. Ogórka, suszone pomidory i bazylię dodajemy do miski z twarożkiem. Całość dokładnie mieszamy.

KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI

Czubatą łyżkę gotowego twarożku wykładamy na kromki chleba i rozsmarowujemy. Kanapki przykrywamy drugą kromką i przekrawamy na pół po skosie. Gotowe kanapki przekładamy do pudełka.

DODATKOWO

Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w większe, trójkątne kawałki. Tak przygotowaną paprykę wkładamy do pudełka. Owoce myjemy i wkładamy do pudełka. Do każdej porcji dołączamy także jogurt pitny bez dodatku cukru.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!