Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robot kuchenny
Sposób przygotowania:
PASTA Z CIECIERZYCY I SUSZONYCH POMIDORÓW
Ciecierzycę wraz z zalewą umieszczamy w kielichu blendera. Suszone pomidory kroimy w paski i dodajemy do ciecierzycy. Do tego dodajemy sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Blendujemy aż do uzyskania gładkiej i puszystej konsystencji. Dodajemy olej z suszonych pomidorów i ponownie blendujemy przez kilka sekund. Humus przekładamy do pudełka.
KANAPKI Z TWAROŻKIEM
KROK 1: MIESZAMY TWAROŻEK Z WARZYWAMI
Twarożek przyprawiamy solą i białym pieprzem. Ogórka dokładnie myjemy i wraz ze skórką kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie w plasterki. Suszone pomidory kroimy w bardzo drobną kostkę. Bazylię bardzo drobno siekamy. Ogórka, suszone pomidory i bazylię dodajemy do miski z twarożkiem. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Czubatą łyżkę gotowego twarożku wykładamy na kromki chleba i rozsmarowujemy. Kanapki przykrywamy drugą kromką i przekrawamy na pół po skosie. Gotowe kanapki przekładamy do pudełka.
DODATKOWO
Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w większe, trójkątne kawałki. Tak przygotowaną paprykę wkładamy do pudełka. Owoce myjemy i wkładamy do pudełka. Do każdej porcji dołączamy także jogurt pitny bez dodatku cukru.
Zobacz podobne
przepisy
3 sposoby na słodkie lunchboxy
Kinga wraz ze swoim gościem pokaże Ci, jak przygotować słodkie lunchboxy! Gryczanka, ekspresowe muffiny, tosty z batatu i wiele więcej!
Lunchbox dla dzieci
Po pierwsze: pożywne, po drugie: pyszne! Właśnie takie śniadanie przygotujecie z przepisem Karola na owsiankę i zapiekankę do dziecięcego lunchboxa.
Wegański lunchbox: kanapki z sałatką z ciecierzycy
Kanapka nie musi być nudna, jeśli trafią do niej takie pyszności! Przygotuj sobie pożywne drugie śniadanie: kanapki z sałatką z ciecierzycy.
Lunchbox z serowymi proziakami
Pyszny domowy lunchbox z regionalnym akcentem – proziakami serowymi. To pełnowartościowy posiłek dla każdego członka rodziny. Koniecznie sprawdź, jak prosto go przyrządzić!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Muffinki bananowe z czekoladą
- Naleśniki z farszem
- Pieczone marchewki i cukinia z ziołowym pesto
- Przecier z marchewki
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Kuleczki energetyczne
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Granita cytrynowa
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Tabbouleh z krewetkami, ananasem i suszonymi pomidorami
- Pierś kaczki z purée pietruszkowym i salsą mandarynkową
- Bezglutenowy chleb z soczewicy
- Błyskawiczne pierniczki
- Karp smażony z sałatką ziemniaczaną
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Kisiel gryczany z sosem miodowo-cytrynowym
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Sałatka z pieczonych buraków z sosem z pędów sosny
- Kanapkowe szaszłyki
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Zupa z zielonych szparagów z kiełkami i twarogiem
- Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą
- Mątwa w białym winie
- Kapuśniak z kimchi
- Wytrawny pudding chlebowy
- Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
- Klasyczna jajecznica
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)