Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY BOCZEK
Boczek kroimy w kostkę i przekładamy do pojemnika miksującego. Następnie podsmażamy go, bez pokrywy, używając programu przypiekanie / temperatura 130°C / czas 14 minut / obroty 1. Gotowy boczek przekładamy do miseczki.
WSKAZÓWKA! Gdyby boczek nie był złocisty, możemy podsmażać go przez kolejne 5 minut.
KROK 2: SIEKAMY KAPUSTĘ
Kiszoną kapustę opłukujemy na sitku i siekamy w termorobocie MC Smart, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 5. Rozdrobnioną kapustę przekładamy do miski.
KROK 3: SIEKAMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Następnie przekładamy je do pojemnika miksującego i siekamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 6. Tak przygotowane ziemniaki również przekładamy do miski.
KROK 4: SIEKAMY POZOSTAŁE WARZYWA
Cebulę kroimy w ćwiartki i siekamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 5. Marchewkę, selera, pietruszkę i pora kroimy na 2-centymetrowe kawałki i dodajemy do posiekanej cebuli. Całość ponownie rozdrabniamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 3 sekundy / obroty 6.
KROK 5: PODSMAŻAMY WARZYWA
Do podsmażonych warzyw dodajemy masło i wszystko podsmażamy, bez miarki w pokrywie, wykorzystując program przypiekanie / temperatura 120°C / czas 5 minut / obroty 1.
KROK 6: GOTUJEMY ZUPĘ
Łuskany groch dokładnie płuczemy. Do pojemnika miksującego z warzywami wlewamy bulion i dodajemy groch. Zupę gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 35 minut / obroty w lewo.
KROK 7: GOTUJEMY ZIEMNIAKI
Do gotującej się zupy dodajemy ziemniaki i całość gotujemy ponownie, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 10 minut / obroty w lewo.
KROK 8: GOTUJEMY ZUPĘ Z BOCZKIEM I KAPUSTĄ
Na koniec do zupy dodajemy kapustę, boczek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 10 minut / obroty w lewo.
WSKAZÓWKA! Gotową zupę możemy podawać oprószoną drobno posiekaną pietruszką.
Zobacz podobne
przepisy
Grochówka rybna
Poznaj nietypowy przepis Karola Okrasy na pyszną grochówkę z obsmażanym łososiem.
Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami
Wypróbuj zupę gulaszową z młodą kapustą, pomidorami, kolendrą i kuminem w nowej odsłonie!
Klasyczna grochówka
Klasyczna grochówka Karola to mięso, warzywa i czas, który poświęcisz na umiejętne połączenie wszystkich smaków. Ugotuj ją na obiad dla całej rodziny!
Kremowa grochówka z curry
Grochówkę znają wszyscy, ale ta ma wyjątkowo kremowy charakter, który przełamujemy wyrazistymi przyprawami! Sprawdź, jak smak grochu wspaniale komponuje się z curry i wędzoną papryką.
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)