Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowanie sosu jogurtowego z fetą
Miętę umyć, otrząsnąć z wody i oberwać listki. Ząbki czosnku obrać razem z miętą włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/1 sekundę, potem zgarnąć masę łopatką ze ścianek na dno pojemnika.
Dodać jogurt, 1 łyżeczkę soli, 1 czubek noża pieprzu oraz fetę podzieloną na kawałki i mieszać (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 3. Sos jogurtowy z fetą przelać do miski. Umyć pojemnik miksujący.
Krok 2: Przygotowanie nadzienia
Paprykę i cukinie umyć i oczyścić (paprykę umyć także w środku), pokroić w kostkę grubości 2 cm. Paprykę i cukinię włożyć do pojemnika miksującego, dodać oliwę z oliwek i smażyć wszystko (bez miarki), ustawiwszy program przypiekanie/120°C.
Cebulę obrać, przekroić na pół, pokroić w paski szerokości 1 cm. Marchwie oczyścić, obrać, pokroić wzdłuż na kawałki długości 5 cm i grubości 0,5 cm. Do pojemnika miksującego włożyć cebulę, marchew, 1 łyżeczkę soli, kumin, płatki chili oraz paprykę w proszku, smażyć wszystko razem (bez miarki), ustawiwszy program przypiekanie/12 minuty/120°C.
Krok 3: Podanie gyrosu warzywnego
Pity podgrzać w piekarniku albo w tosterze (wg przepisu na opakowaniu).
Umyć i oczyścić kapustę czerwoną, ogórka sałatkowego i pomidora. Kapustę pokroić na paski szerokości 1 cm, pomidory i ogórka w 2-cm kostkę.
Pity otworzyć, posmarować w środku sosem jogurtowym z fetą. Napełnić kapustą czerwoną, pomidorami, ogórkami, smażonymi warzywami. Do każdej podać po 3 chipsy z tortilli.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i oliwkami
Warzywna kompozycja z delikatnym sosem pokryta warstwą słonego sera – oto sposób na prostą i smaczną zapiekankę.
Smażone ziemniaki ze szpinakiem i fetą
Jak odmienić tradycyjne ziemniaki? Przygotowując je po grecku! Ze szpinakiem i serem feta smakują fenomenalnie.
Faszerowana papryka z serem halloumi
Planujesz obiad lub przyjęcie w greckim stylu? Przygotuj faszerowaną paprykę z serem halloumi i mnóstwem innych smacznych dodatków!
Kumpir w stylu greckim
Gotowane ziemniaki nadziewane pastą z bakłażana i sałatką warzywną z dodatkiem jogurtu to pyszny pomysł na obiad lub przekąskę w ciągu dnia. Zasmakuj w kuchni w stylu greckim!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kremowa zupa z porów z wędzonym łososiem, twarogiem i oliwą z lubczykiem
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Smażone klopsiki wieprzowe z surówką z warzyw i świeżym imbirem
- Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
- Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów
- Ciasto migdałowe z morelami
- Sałatka z kaszą bulgur
- Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
- Sałatka z soczewicy i winogron
- Minipizze z fetą i oliwkami
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Owsianka na mleku
- Kawa po kozacku
- Gyros z kurczaka w picie
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Orientalne wrapy z sałatką z kurczaka
- Zupa krem z topinamburu
- Muffiny Mikołajki z wiśniami i kremem mascarpone
- Babka ziemniaczana
- Sałatka pomidorowa z wędzonym twarogiem
- Shot z kurkumy i imbiru
- Twarożek tofu z warzywami
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Kumpir z pieczarkami i sosem chrzanowym
- Kluski francuskie z sosem szpinakowym
- Kuleczki z koziego sera
- Spaghetti z sosem z awokado
- Karp smażony z sałatką ziemniaczaną
- Deser z mango i jogurtem greckim
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
672 dni temu
Bardzo dobry.Polecam
odpowiedz