Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności 1 l
- ozdobne etykiety z przepisem
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- keksówkę
- drewniany patyczek
Sposób przygotowania:
CHLEBEK OWSIANY – PREZENT
Do słoika wsypujemy warstwowo: mąkę, płatki owsiane, cukier trzcinowy, cukier puder, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon, sól. Na wierzchu układamy orzechy i pokruszoną czekoladę.
Ozdobną etykietę do słoika z owsianym chlebkiem na prezent pobierzesz TUTAJ.
CHLEBEK OWSIANY – PIECZENIE
Zawartość słoika przekładamy do miski. Do drugiej miski wlewamy kefir lub maślankę, wbijamy jajka i dodajemy oliwę – mieszamy. Łączymy zawartość obu misek, mieszając.
Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C na ok. 40-45 minut. Czy chlebek jest już upieczony, sprawdzamy za pomocą patyczka – wbity w ciasto musi być suchy.
Zobacz podobne
przepisy
Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
Szukasz pomysłu na chleb bez zakwasu i drożdży? Przygotuj aromatyczny chleb kukurydziany oblany syropem klonowym!
Chlebek bezglutenowy, ryżowy
Lekki, smaczny i pełen ziaren – bezglutenowy chlebek z mąki ryżowej. Przygotuj ciasto według przepisu Darii i patrz, jak rośnie!
Focaccia na desce serów i wędlin
Przygotuj ucztę we włoskim stylu! Zaproś gości do kosztowania najlepszych smaków inspirowanych Italią. Domowa focaccia według przepisu Kingi podana na desce serów i wędlin na pewno mile ich zaskoczy.
Chlebek proteinowy
Lubisz zaczynać dzień od wyjątkowych, domowych kanapek? Przygotuj chlebek proteinowy według prostej receptury i ciesz się smakiem świeżego pieczywa o poranku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta cytrynowa
- Tosty z gruszkami i serem
- Chrupiące czekoladki
- Tort cynamonowy
- Śliwki w aromatycznym syropie
- Ucierane ciasto maślane z jabłkami i maślaną kruszonką
- Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem
- Pieczone jabłka z bakaliami
- Pęczotto z burakiem i kozim serem
- Chlebek mango
- Makaron spaghetti z jednej patelni
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Warstwowa sałatka cobb w słoiku
- Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku
- Chlebek puccia z salami i sałatką z bazylii
- Zupa z zielonych szparagów z szynką i grissini
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Ciasto krówkowe bez pieczenia
- Pizza bez drożdży
- CIASTO MILIONERA
- CIASTKA Á LA LASKI CUKROWE
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- Sylwestrowe przekąski z ciasta owsianego
- Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami
- Kuchnia molekularna: ciastko dyniowe i wędzona czekolada
- Minitortille cynamonowe z 2 słodkimi sosami
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
- Sałatka z rukolą i gruszką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)