Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • tarki o małych i o grubych oczkach

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ

Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy mąkę, sos sojowy i starty na tarce o drobnych oczkach imbir. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.

KROK 2: KROIMY WARZYWA

Kapustę drobno szatkujemy. Marchew i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dymkę siekamy. Dodajemy warzywa do masy jajecznej i dokładnie mieszamy.

KROK 3: SMAŻYMY PLACUSZKI

Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej. Nakładamy łyżką na patelnię porcję masy i formujemy placuszki. Smażymy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Jogurt grecki przekładamy do miski. Dodajemy skórkę otartą z cytryny, wyciśnięty z niej sok i posiekaną drobno rukolę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Japońskie placki podajemy z przygotowanym sosem, posypane prażonym sezamem, posiekaną dymką i papryczką chili.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    138 dni temu
    Dołączam się do pytania. Jaka kapusta????

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    137 dni temu
    Sprawdzi się tutaj biała kapusta i kapusta pekińska.
  • Gość Gość
    124 dni temu
    Biała
  • Gość Gość
    100 dni temu
    Ja zwykle używam pekińskiej
  • Gość Gość
    241 dni temu
    A co to za kapusta ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    241 dni temu
    Biała kapusta :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram