Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie:
Krok 1: Siekamy warzywa
Do misy MCS wkładamy cebulę pokrojoną na ćwiartki i czosnek. Siekamy, czas: 5 sekund / obroty 6. Zgarniamy ze ścianek.
Krok 2: Podsmażamy
Dodajemy olej oraz wędzony boczek i uruchamiamy program „Przypiekanie” / czas: 5 minut / temperatura: 120°C / obroty: 1, bez górnej miarki.
Krok 3: Dodajemy warzywa korzeniowe i ziemniaki
Do misy wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy za pomocą programu „własne ustawienia” / czas: 5 minut / temperatura: 100°C / obroty w lewo: 1, bez górnej miarki.
Krok 4: Gotujemy zupę
Do misy wlewamy bulion i gotujemy z pomocą programu „własne ustawienia” / czas: 20 minut / temperatura: 100°C / obroty w lewo: 1, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 5: Odlewamy i miksujemy część zupy
Odlewamy około połowy zupy. Pozostałą w misie zupę miksujemy na krem za pomocą programu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / prędkość: 6, a następnie wlewamy z powrotem odlaną zupę. Dzięki temu uzyskamy aksamitnie kremową zupę z kawałkami warzyw.
Krok 6: Podajemy zupę
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy posypaną świeżą natką pietruszki.
WSKAZÓWKA: Jeśli zupa jest zbyt gęsta, możemy ją rozrzedzić, dodając więcej bulionu lub wody.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)