
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tłuczek do mięsa
- rozdrabniacz/blender
Krok 1: Smażymy kotlety
Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw. Kotlety panierujemy w jajku i zmielonych migdałach. Smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju kokosowym.
Krok 2: Przygotowujemy purée z rukoli
Wszystkie składniki umieszczamy w misie rozdrabniacza lub blendera. Miksujemy, aż masa nabierze kremowej konsystencji.
Kotlety podajemy z purée z rukoli i marchewką baby.
Zobacz podobne
przepisy
Rolady schabowe z serem bałkańskim
Soczyste mięso wypełnione farszem z ogórka gruntowego i słonego sera, a do tego marchew i aromatyczny sos na bazie piwa. Pycha!

Kotlety schabowe z dipem musztardowo-ogórkowym
Odczaruj zwykłego schabowego! Kotlety podaj z doskonałym dipem musztardowo-ogórkowym!

Odchudzony kotlet schabowy na dwa sposoby z mizerią
Kotlet schabowy w chrupiącej panierce, smażony lub pieczony, z dodatkiem mizerii pachnącej koperkiem. A wszystko to w wersji odchudzonej, bo od Kingi Paruzel!

Wegetariańskie kotlety w trzech odsłonach
Daria Ładocha przekonuje amatora schabowego do bezmięsnych kotletów! Zaskocz najbliższych i przygotuj kotlety z boczniaków, selera i bakłażana.

Komentarze (2)
1861 dni temu
Bardzo fajna alternatywa dla pszennej bułki tartej, super pomysł!
odpowiedz
1200 dni temu
Ale puree zupełnie się nie komponuje. Ma zbyt intensywny smak. To raczej pasta na kanapki.
zobacz wszystkie