
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tłuczek do mięsa
- rozdrabniacz/blender
Krok 1: Smażymy kotlety
Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw. Kotlety panierujemy w jajku i zmielonych migdałach. Smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju kokosowym.
Krok 2: Przygotowujemy purée z rukoli
Wszystkie składniki umieszczamy w misie rozdrabniacza lub blendera. Miksujemy, aż masa nabierze kremowej konsystencji.
Kotlety podajemy z purée z rukoli i marchewką baby.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Krokiety z mięsem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Nuggetsy z kurczaka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ryba z piekarnika
- Jajka na miękko
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Makówki śląskie
- Guacamole
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Mini burgery
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
2719 dni temu
Bardzo fajna alternatywa dla pszennej bułki tartej, super pomysł!
Odpowiedz
2057 dni temu
Ale puree zupełnie się nie komponuje. Ma zbyt intensywny smak. To raczej pasta na kanapki.