Kotlet schabowy w migdałowej panierce

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • tłuczek do mięsa
  • rozdrabniacz/blender

Krok 1: Smażymy kotlety

Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw. Kotlety panierujemy w jajku i zmielonych migdałach. Smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju kokosowym.

Krok 2: Przygotowujemy purée z rukoli

Wszystkie składniki umieszczamy w misie rozdrabniacza lub blendera. Miksujemy, aż masa nabierze kremowej konsystencji.

Kotlety podajemy z purée z rukoli i marchewką baby.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Żona zjadacza schabowych Żona zjadacza schabowych
    2186 dni temu
    Bardzo fajna alternatywa dla pszennej bułki tartej, super pomysł!

    odpowiedz

  • Monika J. Monika J.
    1524 dni temu
    Ale puree zupełnie się nie komponuje. Ma zbyt intensywny smak. To raczej pasta na kanapki.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!