Kotlet schabowy w migdałowej panierce

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • tłuczek do mięsa
  • rozdrabniacz/blender

Krok 1: Smażymy kotlety

Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw. Kotlety panierujemy w jajku i zmielonych migdałach. Smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju kokosowym.

Krok 2: Przygotowujemy purée z rukoli

Wszystkie składniki umieszczamy w misie rozdrabniacza lub blendera. Miksujemy, aż masa nabierze kremowej konsystencji.

Kotlety podajemy z purée z rukoli i marchewką baby.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Żona zjadacza schabowych Żona zjadacza schabowych
    2394 dni temu
    Bardzo fajna alternatywa dla pszennej bułki tartej, super pomysł!

    odpowiedz

  • Monika J. Monika J.
    1732 dni temu
    Ale puree zupełnie się nie komponuje. Ma zbyt intensywny smak. To raczej pasta na kanapki.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!