Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • tłuczek do mięsa
  • rozdrabniacz/blender

Krok 1: Smażymy kotlety

Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw. Kotlety panierujemy w jajku i płatkach migdałowych. Smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju kokosowym.

Krok 2: Przygotowujemy purée z rukoli

Wszystkie składniki umieszczamy w misie rozdrabniacza lub blendera. Miksujemy, aż masa nabierze kremowej konsystencji.

Kotlety podajemy z purée z rukoli i marchewką baby.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Żona zjadacza schabowych Żona zjadacza schabowych
    200 dni temu
    Bardzo fajna alternatywa dla pszennej bułki tartej, super pomysł!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram