zobacz film Krem marchewkowy z chipsami z buraka

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZDRABNIAMY WARZYWA

Marchewkę i cebulę obieramy. Tak przygotowane warzywa, wraz z papryczkami chili, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie pokrojone składniki i czosnek przekładamy do misy termorobota i rozdrabniamy używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 7.

KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI

Masło, oliwę, koncentrat pomidorowy i wędzoną paprykę dodajemy do rozdrobnionych warzyw. Składniki podsmażamy, bez miarki w pokrywie, wykorzystując program przypiekanie / temperatura 110°C / czas 5 minut / obroty 1.

KROK 3: GOTUJEMY ZUPĘ

Do podsmażonych składników dodajemy soczewicę i ponownie wybieramy program przypiekanie / temperatura 110°C / czas 1 minuta / obroty 1. Do pojemnika miksującego wlewamy bulion i całość gotujemy wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperaturę 100°C / czas 15 minut / obroty 1.

KROK 4: MIKSUJEMY ZUPĘ

Do ugotowanej zupy wlewamy mleczko kokosowe i sos sojowy. Całość miksujemy używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 30 sekund / obroty 8. Zblendowaną zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie mieszamy wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8.

KROK 5: PODAJEMY ZUPĘ

Gotową zupę przelewamy na talerze. Następnie ozdabiamy ją odrobiną oleju z pestek dyni, ostrych papryczek chili w oleju, kilku chipsów z buraka i listkami kolendry.

WSKAZÓWKA! Jeśli mamy ochotę zupę możemy też doprawić kremem balsamicznym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!