
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY WARZYWA
Marchewkę i cebulę obieramy. Tak przygotowane warzywa, wraz z papryczkami chili, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie pokrojone składniki i czosnek przekładamy do misy termorobota i rozdrabniamy używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 7.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Masło, oliwę, koncentrat pomidorowy i wędzoną paprykę dodajemy do rozdrobnionych warzyw. Składniki podsmażamy, bez miarki w pokrywie, wykorzystując program przypiekanie / temperatura 110°C / czas 5 minut / obroty 1.
KROK 3: GOTUJEMY ZUPĘ
Do podsmażonych składników dodajemy soczewicę i ponownie wybieramy program przypiekanie / temperatura 110°C / czas 1 minuta / obroty 1. Do pojemnika miksującego wlewamy bulion i całość gotujemy wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperaturę 100°C / czas 15 minut / obroty 1.
KROK 4: MIKSUJEMY ZUPĘ
Do ugotowanej zupy wlewamy mleczko kokosowe i sos sojowy. Całość miksujemy używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 30 sekund / obroty 8. Zblendowaną zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie mieszamy wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8.
KROK 5: PODAJEMY ZUPĘ
Gotową zupę przelewamy na talerze. Następnie ozdabiamy ją odrobiną oleju z pestek dyni, ostrych papryczek chili w oleju, kilku chipsów z buraka i listkami kolendry.
WSKAZÓWKA! Jeśli mamy ochotę zupę możemy też doprawić kremem balsamicznym.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Jajecznica na 3 sposoby
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Klasyczna sałatka grecka
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Kotlety jajeczne
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Sos tzatziki
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Krem ziemniaczany
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jajecznica z kurkami
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
67 dni temu
A skąd te chipsy z buraka?
odpowiedz
65 dni temu
Asiu, chipsy z buraka, których użyła Kinga to chipsy marki Deluxe, które dostępne są w Lidlach w okolicy świąt.