Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Gotujemy rabarbar

Rabarbar myjemy i obieramy, jeśli to konieczne. Łodygi kroimy na małe kawałki. Zagotowujemy z sokiem jabłkowym i syropem. Gotujemy przez 3-5 minut, aż rabarbar zmięknie, ale nie będzie się rozpadał. Studzimy.

Krok 2: Przygotowujemy mus

Truskawki myjemy, szypułkujemy. Kilka mniejszych odkładamy do przybrania, resztę kroimy w kostkę. Śmietankę ubijamy na sztywno. Twaróg mieszamy z 4 łyżkami wywaru z rabarbaru, doprawiamy syropem. Mieszamy ze śmietanką.

Krok 3: Układamy warstwy deseru

Amarettini (kilka odkładamy), rabarbar i truskawki przekładamy do salaterek, układamy na nich mus z twarogu. Wkładamy co najmniej na 20 minut do lodówki. Podajemy udekorowane całymi truskawkami i pozostałymi, lekko rozgniecionymi amarettini.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!