Krem ziemniaczany z kurkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Przygotuj wcześniej:

Umyj kurki. Kurki wrzuć do koszyczka do gotowania. Do pojemnika miksującego wlej 700 ml wody i dodaj 1 łyżkę soli. Koszyczek z kurkami włóż do misy robota, zamknij pokrywę i wybierz program gotowanie wg własnych ustawień / czas 30 sekund / obroty 6.

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZDRABNIAMY SKŁADNIKI

Do pojemnika miksującego wkładamy obraną cebulę i trzy ząbki czosnku. Składniki rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 30 sekund / obroty 5.

KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI

Do rozdrobnionych warzyw dodajemy masło, oliwę i umyte kurki. Całość podsmażamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 3 minuty / obroty 1.

KROK 3: GOTUJEMY ZUPĘ

Do pojemnika miksującego wkładamy obrane i pokrojone w mniejszą kostkę ziemniaki. Następnie zalewamy składniki wodą i doprawiamy papryką, gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem. Zupę gotujemy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 15 minut / obroty 5. Na koniec do zupy dodajemy mleczko kokosowe i ponownie gotujemy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 3 minuty / obroty 5.

KROK 4: BLENDUJEMY I PODAJEMY ZUPĘ

Ugotowaną zupę blendujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 1 minuta / obroty 10. Gotowy krem przelewam do misek i podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z groszkiem ptysiowym, grzankami, pietruszką lub podsmażonymi na maśle kurkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!