
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
-
rękaw do pieczenia
-
naczynie żaroodporne
Krok 1: Przygotowujemy marynatę
Do miski wlewamy sok jabłkowy, dodajemy sól i ocet. Wrzucamy liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu oraz ziela angielskiego. Całość mieszamy.
Krok 2: Marynujemy mięso
W marynacie zanurzamy mięso i odstawiamy na 4-5 godzin do lodówki.
Do miski wlewamy 2 łyżki miodu, musztardę gruboziarnistą, ocet. Śliwki i szalotki kroimy w ćwiartki i dodajemy do glazury. Solimy. Całość mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Przekładamy mięso do rękawa
Mięso przekładamy z marynaty do rękawa do pieczenia. Wlewamy glazurę. Rękaw zamykamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Całość mieszamy.
Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-180°C na 90 minut.
Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Zapiekanka ziemniaczana
- Pancakes z borówkami
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Krem z dyni
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Zupa pho z wołowiną
- Guacamole
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Chłodnik z botwiny
- Bubble waffles z domowymi lodami, owocami i polewą czekoladową
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
209 dni temu
Nasz ulubiony🥰
odpowiedz
764 dni temu
Czy marynatę należy wlać razem z glazurą do rękawa czy marynata jest do wywalenia ?
odpowiedz
764 dni temu
Królika wyjmujemy z marynaty, przekładamy do rękawa i zalewamy glazurą.
3195 dni temu
Pyszny królik, polecam;)
odpowiedz