Mus jabłkowo-pigwowy z serkiem waniliowym

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender

Krok 1: Kroimy owoce

Owoce pigwy i jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.

Krok 2: Gotujemy owoce

Owoce zagotowujemy z sokiem i skórką otartą z cytryny, 50 g cukru i 200 ml soku jabłkowego. Gotujemy przez 15-20 minut, aż owoce będą miękkie i będą się rozpadać. Często je mieszamy i dolewamy więcej soku, jeśli to konieczne. Owoce rozgniatamy lub miksujemy blenderem na purée. Mus doprawiamy do smaku calvadosem i ewentualnie większą ilością cukru, dodajemy rodzynki według uznania i całkowicie studzimy.

Krok 3: Przygotowujemy serek waniliowy

Serek mieszamy z nasionkami wydrążonymi z laski wanilii i 40 g cukru. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Przekładamy do salaterek, przykrywamy warstwą musu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki

Przygotuj pyszny mus jabłkowy, który pasuje do wielu ciast. Aromatyczny, zdrowy i zawsze pod ręką!

Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Mus waniliowy z truskawkami

Warstwowy deser to świetny sposób na wykorzystanie owoców. Słodkie truskawki i aromatyczna wanilia razem smakują wybornie.

Mus waniliowy z truskawkami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Paweł Małecki

Deser gruszkowo-malinowy

Przygotuj deser doskonały na upały – z orzeźwiającą owocową galaretką i musem gruszkowym!

Deser gruszkowo-malinowy

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 5 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!