![Pieczona szynka z piersi indyka Pieczona szynka z piersi indyka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/5831e41f1858-32a60bde7a3f-szynka z piersi indyka.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- ręcznik papierowy
- woreczek strunowy/miskę
- praskę do czosnku
- patelnię
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ
Mięso dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Jeżeli mięso ma kształt szerokiego płata, za pomocą sznurka uformuj je w walec. Do woreczka strunowego lub miski włóż pozostałe składniki: oliwę, czosnek wyciśnięty przez praskę, sos teriyaki, miód i sól. Całość wymieszaj, a następnie włóż mięso, starając się pokryć je całkowicie marynatą. Mięso odstaw co najmniej na godzinę, aby się dobrze zamarynowało.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY I PIECZEMY MIĘSO
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i obsmażamy na niej mięso z każdej strony po 2-3 minuty, aż nabierze złotego koloru. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 45 minut.
KROK 2: STUDZIMY MIĘSO
Po upieczeniu odstawiamy mięso do całkowitego wystygnięcia. Po ostygnięciu kroimy szynkę w cienkie plasterki. Przechowujemy w lodówce do 5 dni.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym
Plastry aromatycznej pieczeni udekorowane wykwintnym piwnym sosem to doskonały pomysł na oryginalny obiad lub przyjęcie.
![Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f0bf351405c7-783dae88d1-pieczen.webp)
Szynka w glazurze miodowo-porzeczkowej
Szynka w glazurze zachwyca lekko słodkim smakiem. Idealnie podczas świątecznego obiadu!
![Szynka w glazurze miodowo-porzeczkowej](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/67bb396f7997-8f635dbf1001-1250x700_Szynka_w_glazurze_miodowej_KW49_2016.webp)
Szynka drobiowa z szynkowaru
Delikatna szynka zyskuje na charakterze dzięki odpowiednio dobranym przyprawom. Przygotuj ją w szynkowarze i sprawdź, jak smakuje!
![Szynka drobiowa z szynkowaru](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c3ee3d7bd8bb-5ca2b3be8044-Szynka_drobiowa_kw13_2019_1250x700.webp)
Szynka wieprzowa z szynkowaru
Wykorzystaj mięso z szynki wieprzowej, by przygotować pyszną domową szynkę! Z przepisem Karola i szynkowarem to wyjątkowo proste!
![Szynka wieprzowa z szynkowaru](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fdc96641837f-230de09b4305-KW10_KAROL_SZYNKA__32570_200228_MA_9870_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kutia
- Kapusta z grochem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Ciasto na pierogi
- Błyskawiczne pierniczki
- Piernik staropolski
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)