Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do temp. 200°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej:
Bulion podgrzej, aby w momencie użycia był ciepły.
Sposób przygotowania:
PULPETY Z INDYKA
KROK 1: SIEKAMY MARCHEWKĘ
Marchewkę obieramy, kroimy na 2-centymetrowe kawałki i przekładamy do pojemnika miksującego. Następnie siekamy ją, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6 i zgarniamy ze ścianek naczynia.
KROK 2: ROZDRABNIAMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Do marchewki dodajemy bazylię, czosnek, fetę i pieprz. Wszystkie składniki miksujemy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6, i zgarniamy składniki na dno.
KROK 3: WYRABIAMY MASĘ NA PULPETY
Do pojemnika miksującego dodajemy mięso i wyrabiamy masę na pulpety, korzystając z programu ugniatanie / ciasto miękkie / czas 2 minuty.
KROK 4: PIECZEMY PULPETY
Z masy zwilżonymi dłońmi formujemy pulpety wielkości śliwki i każdy z nich smarujemy oliwą. Następnie wykładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
ZUPA POMIDOROWA
KROK 1: SIEKAMY CZOSNEK I CEBULĘ
Cebulę kroimy w ćwiartki i przekładamy ją wraz z czosnkiem do pojemnika miksującego. Następnie siekamy je, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6, i zgarniamy na dno naczynia.
KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA Z KONCENTRATEM
Do czosnku i cebuli dodajemy oliwę i masło. Składniki podsmażamy, bez miarki w pokrywie, wykorzystując program przypiekanie / temperatura 120°C / czas 3 minuty / obroty 1. Następnie do warzyw dodajemy koncentrat i ponownie smażymy bez miarki, używając programu przypiekanie / temperatura 120°C / czas 2 minuty / obroty 1.
KROK 3: GOTUJEMY I BLENDUJEMY ZUPĘ
Do pojemnika miksującego wlewamy ciepły bulion, dodajemy pomidory, miód, piramidkę smaku do zupy pomidorowej oraz sól i pieprz. Zupę gotujemy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / 10 minut / obroty w lewo. Następnie, po wyjęciu z pojemnika miksującego piramidki smaku, zupę blendujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 10.
KROK 4: GOTUJEMY MAKARON
Do zupy pomidorowej dodajemy makaron orzo i gotujemy go w zupie, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / 8 minut / obroty w lewo.
KROK 5: PODAJEMY ZUPĘ
Zupę przelewamy do miseczek i układamy w nich po kilka pulpetów. Następnie każdą miskę zupy dekorujemy odrobiną śmietany i listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa pomidorowa z bananami
Wprowadź do swojej kuchni nowoczesne połączenia! Przygotuj zupę krem z pomidorami i bananami, przyprawioną nutką orientalnych przypraw.
Gazpacho z pomidorów malinowych
Sycące, zimne i aromatyczne – właśnie takie gazpacho przygotujecie według przepisu Karola. Jedyne, czego nie ostudzi, to apetyt na więcej!
Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti
Głęboki smak pomidorów podkreślony smakiem warzyw i przełamany delikatnością pierożków panzerotti. Tę zupę pokochają wszyscy, nie tylko fani południowych smaków!
Kremowa zupa pomidorowa z papryką
Niezwykła, kremowa zupa pomidorowa z papryką. To prawdziwa bomba smaku i aromatu, która odmieni Twoje podejście do pomidorówki! Sprawdź, jak ją przygotować.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kutia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik piernikowy
- Uszka z grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierniki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik krakowski
- Ciasto marchewkowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)