Na imprezę - Pasty - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Pasta z tuńczyka
Niezwykle szybka w przygotowaniu pasta z tuńczyka z domowym majonezem, czyli klasyczne smarowidło na kanapki. Przygotuj je i sprawdź, jak smakuje!
Talerz przystawek
Talerz przystawek pełen podawanych na zimno i na ciepło przekąsek w greckim stylu. To pyszny pomysł na imprezę!
Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
Rozkoszuj się królewskim smakiem wyśmienitej pasty z bakłażanem, która objawi Ci mistyczne krainy i świat zaginionych regaliów. Poczuj moc przygody, tajemnicy i ponadczasowej opowieści!
Hummus z dodatkami
Humus ze świeżymi warzywami i chrupkim pieczywem, czyli idealna przekąska na lato i nie tylko! Sprawdź, jak szybko można przygotować domowe drugie śniadanie, które świetnie nadaje się na piknik, do pracy czy szkoły.
Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
Idealny dip na każdą imprezę? To musi być dip z fety! Ten puszysty krem w stylu greckim nie ma sobie równych. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do naprawdę wielu przekąsek, a także jako samodzielne danie.
Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!
PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
Pasta na bazie koziego sera podawana z krakersami to łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska. Świetnie się sprawdzi na każdej imprezie!
DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
Imprezowa propozycja Kingi Paruzel? Dip z białej fasoli z aromatycznym prażonym czosnkiem i suszonym rozmarynem, podany w towarzystwie chrupiących krakersów, grissini, warzyw i owoców.
Pasta z bakłażana à la baba ghanoush
Gdy pojawia się na stole, zachęca do przekąszania! Sylwestrowa pasta z bakłażana à la baba ghanoush idealnie nadaje się do tego, by połączyć ją z czymś chrupiącym, na przykład z kawałkami podpieczonej tortilli.
Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
Szukasz pomysłu na proste przekąski sylwestrowe? Postaw na kanapki, które rozchodzą się wyjątkowo szybko na każdej imprezie – z pastą śledziową i awokado!
Fasola z makrelą
Przystawka pełna różnorodnych smaków i tekstur, czyli fasola z makrelą z przepisu Karola, doskonale pasuje do chrupiących snacków z ciasta francuskiego. Sprawdź to połączenie!
Dip z ciecierzycy
Delikatna konsystencja i wyrazisty charakter dipu z ciecierzycy to wyjątkowe połączenie, w którym zdecydowanie warto zasmakować. Przygotuj tę przekąskę na sylwestra i podaj ją ze snackami z ciasta francuskiego!
Pasty do chleba – sprawdź nasze przepisy na pasty rybne!
Spośród wszystkich past do chleba, które można przyrządzić, dużą popularnością cieszą się pasty rybne na kanapki. Kawałki ryb idealnie łączą się z serami twarogowymi, szczypiorkiem czy majonezem, tworząc tym samym charakterystyczną konsystencję. Kolorowe pasty kanapkowe z przepisu Kuchni Lidla możecie przygotować z wędzonego łososia oraz z pieczonego dorsza, ale to tylko dwie z wielu propozycji. Więcej pomysłów znajdziecie w Kuchni Lidla. Sięgnijcie po przepisy na:
- pastę z makreli wędzonej: pasta z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem
- pastę z tuńczyka: holenderska sałatka z tuńczyka
- pastę z łososia: pasty rybne na kanapki
- pastę z flądry: kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
- pastę ze śledzi: sylwestrowe przekąski z awokado
Pasta z awokado – przepis
Awokado to znakomity składnik past, ponieważ jego miąższ z łatwością daje się rozgnieść i połączyć z pozostałymi składnikami kompozycji. Warto więc poświęcić chwilę czasu i przyrządzić pyszną pastę z awokado. Przepis na taką przekąskę znajdziecie oczywiście w Kuchni Lidla. Wśród naszych propozycji są m.in.:
- pasta z awokado i jajka, czyli sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- pasta z awokado z czosnkiem w propozycjach sylwestrowych przekąsek z awokado
- pasta z wędzoną makrelą i awokado w przepisach na pasty rybne na kanapki
- pasta z awokado i wędzonego łososia w kolorowych pastach kanapkowych
Przepisy na pasty do kanapek
Jeśli nadal nie znaleźliście swojej ulubionej pasty na kanapki, to nic straconego! W Kuchni Lidla możecie wybierać i przebierać. Są tu m.in. przepisy na pasty z bakłażana w postaci typowo arabskiej przekąski zwanej baba ghanoush, w skład której wchodzi również domowa pasta tahini. Nie trzeba jednak sięgać po przepisy kuchni Bliskiego Wschodu, aby zasmakować w naprawdę wyjątkowych i smacznych pastach. Wystarczy sprawdzić choćby jeden z przepisów Kuchni Lidla na pastę z suszonych pomidorów. Oto one:
- bułka z pastą z orzechów
- dwie pasty na kanapki
- chleb z pastą z serka koziego
- kanapki według Karola Okrasy
Ciekawą opcją pasty na kanapki, która w szczególności powinna zainteresować wegan, będzie wegesmalec ze skwarkami bazujący na grochu. Koniecznie spróbujcie tego przysmaku!