Szybkie przepisy - Pasty - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Wiosenny dip rzodkiewkowy z chrupiącymi warzywami
Chrupiące warzywa pokrojone w słupki z kremowym dipem twarogowym to idealna przekąska na wiosenne spotkania! Proste, pyszne i pełne koloru!

Guacahummus
Wypróbuj prosty przepis na hummus z ciecierzycy i awokado, czyli połączenie kremowej konsystencji i wyrazistych smaków, które zadowoli Twoje podniebienie! Ten zdrowy dip dodaje energii i jest idealny na każdą okazję.


Awanturka z makreli z nerkowcami
Awanturka, czyli pasta rybna z twarogiem lub bryndzą, to idealny pomysł na śniadanie, kolację lub przekąskę. Wędzona makrela w połączeniu z orzechami nerkowca, twarogiem i świeżymi ziołami tworzy wyśmienitą kremową pastę, której musisz spróbować!


Pasta z tuńczyka
Niezwykle szybka w przygotowaniu pasta z tuńczyka z domowym majonezem, czyli klasyczne smarowidło na kanapki. Przygotuj je i sprawdź, jak smakuje!


Zielona pasta jajeczna
Niesamowicie prosta w przygotowaniu i smaczna – właśnie taka jest ta zielona pasta jajeczna. Sprawdź ten przepis i poznaj nowy pomysł na pyszne kanapki!


Talerz przystawek
Talerz przystawek pełen podawanych na zimno i na ciepło przekąsek w greckim stylu. To pyszny pomysł na imprezę!

Hummus dyniowy
Pachnący jesienią, delikatnie pikantny – idealny hummus z dodatkiem dyni to świetny pomysł na przekąskę lub pastę na kanapki. Sprawdź, jak proste jest jego przygotowanie z termorobotem MC Smart.


Hummus z dodatkami
Humus ze świeżymi warzywami i chrupkim pieczywem, czyli idealna przekąska na lato i nie tylko! Sprawdź, jak szybko można przygotować domowe drugie śniadanie, które świetnie nadaje się na piknik, do pracy czy szkoły.

Pasta kanapkowa z oliwkami
Zadbaj o urozmaicenie tego, z czym podajesz chleb! Wypróbuj przepis Pauli na aromatyczną pastę z twarogu z dodatkiem oliwek i szczypiorku.

Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
Idealny dip na każdą imprezę? To musi być dip z fety! Ten puszysty krem w stylu greckim nie ma sobie równych. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do naprawdę wielu przekąsek, a także jako samodzielne danie.

Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!


PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
Pasta na bazie koziego sera podawana z krakersami to łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska. Świetnie się sprawdzi na każdej imprezie!

Pasty do chleba – sprawdź nasze przepisy na pasty rybne!
Spośród wszystkich past do chleba, które można przyrządzić, dużą popularnością cieszą się pasty rybne na kanapki. Kawałki ryb idealnie łączą się z serami twarogowymi, szczypiorkiem czy majonezem, tworząc tym samym charakterystyczną konsystencję. Kolorowe pasty kanapkowe z przepisu Kuchni Lidla możecie przygotować z wędzonego łososia oraz z pieczonego dorsza, ale to tylko dwie z wielu propozycji. Więcej pomysłów znajdziecie w Kuchni Lidla. Sięgnijcie po przepisy na:
- pastę z makreli wędzonej: pasta z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem
- pastę z tuńczyka: holenderska sałatka z tuńczyka
- pastę z łososia: pasty rybne na kanapki
- pastę z flądry: kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
- pastę ze śledzi: sylwestrowe przekąski z awokado
Pasta z awokado – przepis
Awokado to znakomity składnik past, ponieważ jego miąższ z łatwością daje się rozgnieść i połączyć z pozostałymi składnikami kompozycji. Warto więc poświęcić chwilę czasu i przyrządzić pyszną pastę z awokado. Przepis na taką przekąskę znajdziecie oczywiście w Kuchni Lidla. Wśród naszych propozycji są m.in.:
- pasta z awokado i jajka, czyli sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- pasta z awokado z czosnkiem w propozycjach sylwestrowych przekąsek z awokado
- pasta z wędzoną makrelą i awokado w przepisach na pasty rybne na kanapki
- pasta z awokado i wędzonego łososia w kolorowych pastach kanapkowych
Przepisy na pasty do kanapek
Jeśli nadal nie znaleźliście swojej ulubionej pasty na kanapki, to nic straconego! W Kuchni Lidla możecie wybierać i przebierać. Są tu m.in. przepisy na pasty z bakłażana w postaci typowo arabskiej przekąski zwanej baba ghanoush, w skład której wchodzi również domowa pasta tahini. Nie trzeba jednak sięgać po przepisy kuchni Bliskiego Wschodu, aby zasmakować w naprawdę wyjątkowych i smacznych pastach. Wystarczy sprawdzić choćby jeden z przepisów Kuchni Lidla na pastę z suszonych pomidorów. Oto one:
- bułka z pastą z orzechów
- dwie pasty na kanapki
- chleb z pastą z serka koziego
- kanapki według Karola Okrasy
Ciekawą opcją pasty na kanapki, która w szczególności powinna zainteresować wegan, będzie wegesmalec ze skwarkami bazujący na grochu. Koniecznie spróbujcie tego przysmaku!