• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Sposób przygotowania:

Krok 1: SMAŻYMY PIERŚ KACZKI

Umytą i oczyszczoną pierś kaczki nacinamy w kratkę od strony skóry tak, by nie naruszyć mięsa.

Smażymy skórą do dołu na suchej, początkowo nierozgrzanej patelni. Od strony mięsa doprawiamy pieprzem. Gdy tłuszcz się wytopi, delikatnie zwiększamy ogień. Smażymy ok. 7 minut, aż skóra się zarumieni.

Pierś odwracamy. Smażymy ok. 3-4 minut, a następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 2: PIECZEMY PIERŚ KACZKI

Kaczkę pieczemy ok. 4-5 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po upieczeniu odkładamy, by mięso odpoczęło, a następnie kroimy je na kawałki.

Krok 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SAŁATKI

Mix sałat łączymy w misce z rzodkiewką pokrojoną w plastry. Całość posypujemy posiekanymi pistacjami. Na wierzchu układamy filety z pomarańczy i kawałki kaczki.

Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS I PODAJEMY SAŁATKĘ

W zamykanym słoiczku łączymy ze sobą wszystkie składniki sosu i energicznie potrząsamy, aż dokładnie się połączą.

Sałatkę skrapiamy sosem tuż przed podaniem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    179 dni temu
    Gdzieś wcięło listę składników.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    178 dni temu
    Rzeczywiście wcięło, ale już umieściliśmy wszystkie składniki tam, gdzie powinny się znaleźć :) Zatem-można gotować! Bardzo dziękujemy za czujność i komentarz.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram