Sałatka z pieczonych warzyw z sosem tymiankowo-cytrynowym

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • folię aluminiową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • tarkę o drobnych oczkach

KROK 1: Przygotowujemy warzywa

Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Łączymy ½ łyżeczki tymianku, 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżkę oleju. Marynujemy warzywa w mieszance i zawijamy je w folię aluminiową.

KROK 2: Pieczemy warzywa

Warzywa wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy do miękkości, około 30-40 minut. Wyjmujemy z folii i studzimy.

KROK 3: Przygotowujemy sos tymiankowo-cytrynowy

Sok i skórkę startą z cytryny mieszamy z resztą miodu, tymianku i oleju.

KROK 4: Łączymy składniki sałatki

Warzywa posypujemy rukolą, dodajemy pokruszony ser i polewamy całość sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Kasiek Kasiek
    1678 dni temu
    Przepyszna

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1780 dni temu
    Pyszna, do ponownego zrobienia.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!