Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- folię aluminiową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- tarkę o drobnych oczkach
KROK 1: Przygotowujemy warzywa
Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Łączymy ½ łyżeczki tymianku, 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżkę oleju. Marynujemy warzywa w mieszance i zawijamy je w folię aluminiową.
KROK 2: Pieczemy warzywa
Warzywa wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy do miękkości, około 30-40 minut. Wyjmujemy z folii i studzimy.
KROK 3: Przygotowujemy sos tymiankowo-cytrynowy
Sok i skórkę startą z cytryny mieszamy z resztą miodu, tymianku i oleju.
KROK 4: Łączymy składniki sałatki
Warzywa posypujemy rukolą, dodajemy pokruszony ser i polewamy całość sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kuskusem, mango i awokado
Słoneczna sałatka z mango, awokado i kuskus z pysznym sosem na bazie suszonych pomidorów – łatwy i szybki przepis dla Ciebie!
Lekka sałatka z rodzynkami
Dużo ziół, pyszny sos i… trochę słodyczy! Przygotuj lekką sałatkę z rodzynkami według przepisu Karola i chrup ze smakiem to, co najlepsze latem!
Sałatka z bobem i cykorią
Szybka letnia sałatka z sezonową cykorią, bobem, rzodkiewkami i ich liśćmi – wypróbuj przepis Kingi Paruzel!
Sałatka z mango, chili i kawiorem
Ostra papryczka, słodkie mango i kawior. Ryzykowne? Być może, ale na pewno przepyszne!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Risotto z serem cheddar
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Łosoś z salsą z truskawek
- Letnia zupa jarzynowa z ciecierzycą
- Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Pizza 4 sery
- Barszcz
- Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
- Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
- 3 sposoby na chutney jabłkowy
- Spaghetti ze szparagami w sosie cytrynowym
- Najlepszy rosół
- Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem
- Makaron ze szparagami
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Orientalne kotleciki z quinoa
- Pizza rzymska
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Terrina z łososia z serem feta
- Ryba z frytkami
- Ciasto stracciatella z truskawkami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowo-imbirowym
- Pieczona mozzarella z pomidorami
- Portugalski gulasz rybny
- Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
- Kurczaki-Patyczaki
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1637 dni temu
Przepyszna
odpowiedz
1739 dni temu
Pyszna, do ponownego zrobienia.
odpowiedz