Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • folię aluminiową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • tarkę o drobnych oczkach

KROK 1: Przygotowujemy warzywa

Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Łączymy ½ łyżeczki tymianku, 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżkę oleju. Marynujemy warzywa w mieszance i zawijamy je w folię aluminiową.

KROK 2: Pieczemy warzywa

Warzywa wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy do miękkości, około 30-40 minut. Wyjmujemy z folii i studzimy.

KROK 3: Przygotowujemy sos tymiankowo-cytrynowy

Sok i skórkę startą z cytryny mieszamy z resztą miodu, tymianku i oleju.

KROK 4: Łączymy składniki sałatki

Warzywa posypujemy rukolą, dodajemy pokruszony ser i polewamy całość sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram