
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- folię aluminiową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- tarkę o drobnych oczkach
KROK 1: Przygotowujemy warzywa
Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Łączymy ½ łyżeczki tymianku, 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżkę oleju. Marynujemy warzywa w mieszance i zawijamy je w folię aluminiową.
KROK 2: Pieczemy warzywa
Warzywa wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy do miękkości, około 30-40 minut. Wyjmujemy z folii i studzimy.
KROK 3: Przygotowujemy sos tymiankowo-cytrynowy
Sok i skórkę startą z cytryny mieszamy z resztą miodu, tymianku i oleju.
KROK 4: Łączymy składniki sałatki
Warzywa posypujemy rukolą, dodajemy pokruszony ser i polewamy całość sosem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Jajka na miękko
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Łazanki
- Ciasto na pierogi
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Burek ze szpinakiem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba z piekarnika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
2012 dni temu
Przepyszna
Odpowiedz
2114 dni temu
Pyszna, do ponownego zrobienia.
Odpowiedz