
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: MIESZAMY RUKOLĘ Z DRESSINGIEM
W dość dużej misce mieszamy wszystkie składniki dressingu. Następnie dodajemy do niego rukolę i dokładnie pokrywamy ją przygotowanym sosem. Dressing powinien dokładnie pokryć wszystkie liście.
KROK 2: PODAJEMY SAŁATKĘ
Ser kroimy w trójkąty, a figi w ćwiartki. Rukolę wykładamy na talerze po połowie. Na niej układamy po kilka plastrów szynki, pokrojony ser, figi i borówki. Następnie każdy talerz oprószamy mieszanką pestek i orzechów, a także skrapiamy kremem balsamicznym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba z piekarnika
- Nuggetsy z kurczaka
- Sernik pistacjowy
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
- Krokiety z mięsem
- Guacamole
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Mini burgery
- Zupa grzybowa z makaronem
- Świąteczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Makowiec japoński
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Łazanki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)