Sałatka z szynką szwarcwaldzką

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: MIESZAMY RUKOLĘ Z DRESSINGIEM

W dość dużej misce mieszamy wszystkie składniki dressingu. Następnie dodajemy do niego rukolę i dokładnie pokrywamy ją przygotowanym sosem. Dressing powinien dokładnie pokryć wszystkie liście.

KROK 2: PODAJEMY SAŁATKĘ

Ser kroimy w trójkąty, a figi w ćwiartki. Rukolę wykładamy na talerze po połowie. Na niej układamy po kilka plastrów szynki, pokrojony ser, figi i borówki. Następnie każdy talerz oprószamy mieszanką pestek i orzechów, a także skrapiamy kremem balsamicznym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!