Sernikoblondie z owocami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • formę o wymiarach 25 x 20 cm
  • rózgę kuchenną
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 165°C (termoobieg)
  • prostokątną paterę
  • kornet z papieru do pieczenia

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD BLONDIE

Masło przekładamy do rondelka. Dodajemy posiekaną białą czekoladę. Na małym ogniu roztapiamy składniki tak, by ich nie zagotować. Mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia.

Jajka łączymy w misce z cukrem. Delikatnie podbijamy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy przestudzone masło z czekoladą. Mieszamy.

Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.

Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Odstawiamy.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SERNIKOWĄ

Serek łączymy w misce z jajkami i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Dodajemy budyń waniliowy i śmietankę. Ponownie mieszamy. Masę sernikową delikatnie przelewamy na spód blondie. Na wierzchu układamy maliny i borówki.

Krok 3: PIECZEMY CIASTO

Ciasto pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 165°C. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 4: DEKORUJEMY CIASTO

Wystudzone ciasto wyjmujemy z formy. Białą czekoladę temperujemy i przelewamy do kornetu z papieru do pieczenia, za pomocą którego na wierzchu ciasta robimy nieregularne wzory.

Na warstwie z białej czekolady układamy maliny, borówki i listki mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Brownie kokosowe

Paweł nieco odszedł od klasyki i przygotował brownie z dodatkiem masy kokosowej!

Brownie kokosowe

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Jogurtowy sernik na zimno

Najlepszy deser na ciepłe dni? Jogurtowy sernik na zimno według Pawła Małeckiego!

Jogurtowy sernik na zimno
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 3:00 liczba porcji: 12 ten przepis nie jest wegetariański

Daria Ładocha

Brownie z malinami

Mocno czekoladowe, domowe, po prostu pyszne! Koniecznie spróbuj jak smakuje brownie z malinami według przepisu Darii!

Brownie z malinami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Sernik ombre na zimno

Podejdź do deseru na chłodno i przygotuj pyszny sernik ombre z przepisu Pawła! Jest bardzo kremowy i pełen leśnych skarbów. Skusisz się?

Sernik ombre na zimno

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:30 liczba porcji: 16 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1777 dni temu
    Fajnie wyszło, smaczne i efektowne, bo z góry wyglada jak gigantyczny creme brule :) sernik trochę nijaki ale z blondie dobrze się uzupełniają

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!