zobacz film
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • formę o wymiarach 25 x 20 cm
  • rózgę kuchenną
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 165°C (termoobieg)
  • prostokątną paterę
  • kornet z papieru do pieczenia

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD BLONDIE

Masło przekładamy do rondelka. Dodajemy posiekaną białą czekoladę. Na małym ogniu roztapiamy składniki tak, by ich nie zagotować. Mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia.

Jajka łączymy w misce z cukrem. Delikatnie podbijamy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy przestudzone masło z czekoladą. Mieszamy.

Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.

Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Odstawiamy.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SERNIKOWĄ

Serek łączymy w misce z jajkami i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Dodajemy budyń waniliowy i śmietankę. Ponownie mieszamy. Masę sernikową delikatnie przelewamy na spód blondie. Na wierzchu układamy maliny i borówki.

Krok 3: PIECZEMY CIASTO

Ciasto pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 165°C. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 4: DEKORUJEMY CIASTO

Wystudzone ciasto wyjmujemy z formy. Białą czekoladę temperujemy i przelewamy do kornetu z papieru do pieczenia, za pomocą którego na wierzchu ciasta robimy nieregularne wzory.

Na warstwie z białej czekolady układamy maliny, borówki i listki mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram