
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynie żaroodporne
- piekarnik nagrzany do temp. 180°C
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Sypkie przyprawy wymieszaj w dużej misce z dodatkiem sosu sojowego i 3 łyżek oleju. Mięso pokrój
na kawałki, przełóż do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj całość. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
KROK 1: PIECZEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki kroimy w łódeczki ok. 30 minut przed wyjęciem mięsa z lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy olejem. Pieczemy do momentu uzyskania miękkości.
KROK 2: SMAŻYMY MIĘSO
Mięso, wraz z marynatą, przekładamy na rozgrzaną patelnię. Dodajemy tymianek i smażymy z każdej strony po 3 minuty. Podajemy z ziemniakami i listkami mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Ryba z piekarnika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Guacamole
- Jajka na miękko
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Nuggetsy z kurczaka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pierniki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Mini burgery
- Piernik świąteczny
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
25 dni temu
Schab z dzika z mięta i tymiankiem..... ..... 200 gram szynki z dzika Żenada i olewanie klienta
Odpowiedz