Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynie żaroodporne
- piekarnik nagrzany do temp. 180°C
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Sypkie przyprawy wymieszaj w dużej misce z dodatkiem sosu sojowego i 3 łyżek oleju. Mięso pokrój
na kawałki, przełóż do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj całość. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
KROK 1: PIECZEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki kroimy w łódeczki ok. 30 minut przed wyjęciem mięsa z lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy olejem. Pieczemy do momentu uzyskania miękkości.
KROK 2: SMAŻYMY MIĘSO
Mięso, wraz z marynatą, przekładamy na rozgrzaną patelnię. Dodajemy tymianek i smażymy z każdej strony po 3 minuty. Podajemy z ziemniakami i listkami mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane steki wołowe z sałatką i salsą warzywną
Chcesz przygotować szybką ucztę niespodziankę na Dzień Ojca? Wykorzystaj przepis Karola na idealne steki z grilla podane z warzywną salsą i świeżą sałatką!
Grillowany stek z jelenia
W sezonie grillowym poszukaj nowych inspiracji! Sięgnij po steki z jelenia w aromatycznej marynacie i przyrządź je na ruszcie podczas imprezy w ogrodzie. Taka alternatywa zasmakuje każdemu!
Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
Dzik jest dziki… i smaczny! Jeśli lubisz dziczyznę, to ten przepis powinien pojawić się na Twoim stole!
Stek z combra jelenia z sokiem cytrynowym
Nie ma to jak idealnie wypieczony stek. To doskonała propozycja na sycący obiad. Dodaj swojej kuchni nieco dzikości i przygotuj aromatyczny stek z combra jelenia z sokiem cytrynowym!!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Stek wołowy z grilla
- Domowe lody truskawkowo-jogurtowe na 3 sposoby
- Powidła śliwkowe z nutą pomarańczy i cynamonu
- Gulasz z dzika z grzybami
- Terrina serowa
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
- Kawowy dacquoise z kremem
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Stek z combra jelenia z sokiem cytrynowym
- Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
- Pasta czekoladowa à la Nutella
- Bazyliowy dressing z orzechami włoskimi
- Krem z dyni z chrupiącą kaszą gryczaną
- Mątwa w białym winie
- Purée z pieczonych ziemniaków
- Zupa z zielonych szparagów z kiełkami i twarogiem
- Kurek w ziołach
- Kisiel gryczany z sosem miodowo-cytrynowym
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Risotto pomidorowe
- Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
- Klasyczny mus czekoladowy
- Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
- Kanapka z kurczakiem
- Ubijany ser brie z grzankami
Komentarze (0)