Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • naczynie żaroodporne
  • piekarnik nagrzany do temp. 180°C

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Sypkie przyprawy wymieszaj w dużej misce z dodatkiem sosu sojowego i 3 łyżek oleju. Mięso pokrój
na kawałki, przełóż do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj całość. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.

KROK 1: PIECZEMY ZIEMNIAKI

Ziemniaki kroimy w łódeczki ok. 30 minut przed wyjęciem mięsa z lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy olejem. Pieczemy do momentu uzyskania miękkości.

KROK 2: SMAŻYMY MIĘSO

Mięso, wraz z marynatą, przekładamy na rozgrzaną patelnię. Dodajemy tymianek i smażymy z każdej strony po 3 minuty. Podajemy z ziemniakami i listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!