
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Krewetki opłukać, rozmrozić i osuszyć.
Czosnek obrać, dymki oczyścić, oba składniki drobno posiekać z krewetkami. Doprawić 2 łyżeczkami sosu sojowego, sokiem z cytryny, cukrem i sosem sambal oelek. Dodać skrobię i lekko roztrzepane białko, wymieszać, uformować 16 klopsików. Obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na gorącym oleju na patelni mniej więcej przez 4 minuty. Osączyć na papierze kuchennym i nakłuć na drewniane szpikulce.
Grejpfruta wyfiletować, zebrać sok. Wyfiletowanego grejpfruta pokroić w drobną kostkę. Imbir obrać i posiekać. Kolendrę oczyścić i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z sosem sojowym, doprawić cukrem i podawać do szaszłyków.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka ziemniaczana do grilla
- Ziemniaki z grilla
- Kurczak po tajsku
- Proziaki – przepis
- Sałatka z zupek chińskich
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makaron alla carbonara z guanciale
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Spanakopita
- Smażony żółty ser z sosem tatarskim
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)